2017/18 Beşiktaş Transfer Sezonu
×
2017/18 Beşiktaş Transfer Sezonu

Beşiktaş Forum|2017/18 Beşiktaş Transfer Sezonu Beşiktaşın 2017-2018 yılı transferlerini bu başlıkta konuşabiliriz. Beşiktaş için hayırlı bir transfer sezonu geçirme dileğiyle.

0 Üye ve 476 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

2017/18 Beşiktaş Transfer Sezonu  [Okunma sayısı 6157299 defa] 2017/18 Beşiktaş Transfer Sezonu

Çevrimdışı Karabay

fener parasızlıktan transfer yapamıyor gsde durum aynı borçlanma istemişdi tekrar kabul edildi
elde tek biz varız basının önünde bizdende haber sızmıyor resmen kuduruyorlar :D
gerçi bizde öğrenemiyoruz ama olsun basının kudurması daha keyifli :D
abi herzamanki yaptıklarını yapıp yalan haber yazsınlar sanki cok mu zor.

Çevrimiçi Necmi

abi herzamanki yaptıklarını yapıp yalan haber yazsınlar sanki cok mu zor.
kestiremiyorlarki cenk satıldımı satılmadımı vida zaten geldi haber değil artık Beşiktaş başka oyuncu alacakmı en derin
kadroya sahip takım hepsi soru işareti bir tüyo olsalar sallamaya başlayacaklarda sallayamıyorlar bile
arda haberini pişirdiler başkan ilgilenmiyoruz dedi ahmet bulut türkiyeden teklif yok dedi
onuda kapattılar mecburen çok üzülüyorum hallerine dua ediyorlardır kamplar başlasında haber çıksın diye

Çevrimiçi underworld

sana mı söylediler anlaşma yok diye.

Yada cenk dubai'ye gidecekken son anda karar değiştirip london mu yapalım dedi ?
Anlaşma olsa Everton beklermi hiç !

Çevrimdışı Onur Küçük

Ne demek istediğnizi anlıyorumda bu  iş o kadar kolay mı, @Onur Küçük , @mylife1903?
Bir açıdan bakıp herşeyi anlayabilir miyiz?
Mesele hangi oyuncuyla hangi oyunu oynadığın değil mi?
Şimdi Şenol Güneş arzu ettiği oyuna en uygun oyuncularla mı oynuyor, yoksa tercih ettiği oyunculara en uygun (kendisince en uygun) oyunu mu seçiyor, ya da bu ikisinin bir karması mı?
Büyük ve hedefleri olan egosu yüksek koçlar, başarısız olacağını anlasa bile şampiyonluk uğruna teslim olup hayalindeki oyun anlayışını bir yana bırakmıyor, Şenol Güneş bunlardan biri mi?
@sozkul Abi; Cenk ve Negredo örneklerinden cevap vermeye çalışayım. Cenk gibi bir oyuncuyu risk alan geride sana boşluk bırakan takımlara karşı topu alıp kullanmasına olanak sağlayacak biçimde oyuncuyu kanada daha fazla atarak, orta sahaya yaklaştırarak oynatırsın. Geride kapanan takımlara karşı Cenkten daha fazla faydalanabilmek için merkezden ve yerden daha fazla doğru oyunları kurgulayarak oynaman lazım. Elinde Negredo gibi bir oyuncun varsa rakip ceza sahasına yığılacak biçimde yine doğru oyunları kurgulayarak oynaman lazım. Elimizde 2 farklı oyuncu tipi var ve bu 2 oyuncu tipini de kendi bellediği bir sistem doğrultusunda orta sahaya daha fazla yaklaştırıp, sprintlerle, driblinglerle, kenardan açılan ortalara kafa vurarak oynatmaya çalışan, kendi bellediği bir düzeni oyuncuya dikte eden, oyuncuların verimliliğini dibe düşüren bir Hoca var. Kısaca kendi kafasında bellediği çarpıklıklarla dolu olan bir oyun düzenine oyuncudan ne kadar verim alacağını umursamadan monte etmeye çalıştığı bir anlayış var.

Şenol Güneş, pivot santrafor istiyor örneğin. Ama takıma oynattırdığı ani, baskın olarak tarif ettiği oyunda ihtiyacı karşılayacak olan santrafor tipi de pivot santrafor değil. Bu oynattığı düzende Aboubakar tipinde bir santrafor oyuna daha iyi katkı sağlardı; Aboubakar'a karşı da pivot santrafor olmadığı sistemine uymadığı gerekçesiyle gelirse takımda yeri var, iyi olur ama şart değil diyerek fazla istekli davranmadı Hoca. Kendi kafasına kendi doğrularına göre dik gidiyor. Şimdi Negredo gelecek takımı düzeltecek diyoruz da Negredo'dan tam verim alacak biçimde rakip ceza sahasına yığılacak biçimde ani, baskın olarak tarif ettiği düzenden taviz vereceğini, gerekli düzenlemeleri yapacağını hangimiz öngörebiliyor? 

Sistem vs. oyuncu tartışması hep var oldu. Bana göre doğru olan  oyunculardan en fazla verimi alacağın doğru sistem. Biz Real Madrid, Manchester City gibi bütçesi, olanakları çok fazla bir takım değiliz ki böyle bir tartışmaya sokalım kendimizi. Elimizdeki Hoca'nın dikte etmeye çalıştığı sistem ve bu sistemde talep ettiği oyuncu tipi(pivot santrafor gibi) zaten yanlışlarla dolu. Hadi biz Real Madrid gibi olanakları çok geniş bir takım olduğumuz varsayımını yapalım, en fazla verimi almak adına hem oyuncu sisteme adapte olacak biçimde kendinden taviz vermek zorunda hem de Hoca oyuncuya göre sisteminden bir takım tavizler vermek zorunda kalacaktır. Yolun sonu hep en yüksek verim almaya çıkıyor, sistem vs. oyuncu çatışmasına girmeye değil.

Şenol Güneş büyük hedefleri olan egosu yüksek, yanlışlarını inkar etmeye meyilli, kendini sorgulamayan, sorunu başka yerde aramaya çalışan inatçı bir Hoca  :D
İşler son raddeye yaklaştığında değişime gidebiliyor ama Aboubakar örneğinde olduğu üzere tekrar kendi gerçeklerine dönüyor.




Çevrimdışı sozkul

Yusuf Yazıcı'yı neden versinler yahu? Ligdeki konumlarına bakılırsa şampiyonluktan hiç de öyle uzak olmayan bir takım en değerli oyuncusunu bu yoldaki rakibine neden verir? 10-15 vermediğimiz sürece? Bazı şeyleri hiç anlamıyorum. Gelirse çok iyi olur ama hayalden öte bir şey değil bence.

İnşallah Yusuf da Avrupa'ya gider Abdülkadir ile beraber doğru zaman geldiğinde.

Bize 15e vereceklerine dışarıya yarısına vermeyi tercih ederler.

Çevrimdışı sozkul

hangi büyük hedef şu anki takım yapısıyla seçebileceğin tek hedef şampiyonluk
herhalde bu kadroyla şl yi kaldırmayı hayal etmiyordur.
ya dakka bir sırf çalım atma uğruna iki oyuncuyu ofsaytta bırakan bir oyuncuyu ikinci dakika oyundan alırsın
büyük hedefleri olan bir hoca bunu yapar ona mahkum değilsin senin elinde derin bir kadro var
disiplinmi işde sana disiplin bakalım bir daha yapabiliyormu. ama quaresmaya teslim olmuşsan
çıkaramazsın. o zamanda büyük hoca falan olmuyorsun aşmamız gereken bir bıçak sırtı var bir türlü aşamıyoruz
bunada hoca engel oluyor al bu sene şampiyonluğu bitir ligi sonra avrupayamı bakacaksın nereye bakacaksın
bakarsın ama yok şl sevdası oyuncu merkezli oyun sayesinde şampiyonlukta riske edildi.
bir eleştiri yapınca vay efendim iki şampiyonluk almış hoca eleştirilirmi
eleştirilir hemde dibine kadar eleştirilir ben iki şampiyonluğu oyuncu yetenekleriyle almışsam dibine kadarda eleştiririm
hala forvet isteniyor şampiyon olmak için şart deniyor şu kadro ligde güle oynaya şampiyon olur
pektemeği koy gene şampiyon olursun yeterki doğru oyunu oyna yoksa iyi bir forvet getirsen ne olur
quaresma topu dağa taşa attıktan sonra 300 orta ya şaka gibi bu takım 300 orta yapmış karşılığı 4 asist olmuş daha orta oyununda
ısrar etmenin bir açıklaması varmı. yanlış hatırlamıyorsam bu ortalardan biri adriano diğeride canerden geldi.

Büyük derken yanlış ifade etmişim kendimi,  mesela guardiola  bayern'de hedeflediği oyun anlayışı nedeniyle görece başarısız oldu ama yaratmaya çalıştığı oyun anlayışından taviz vermedi. Yani oportünist olmayan koç anlamında söyledim.
[ Son Düzenleme: 01 Ocak 2018, 20:49:35 sozkul ]

Çevrimdışı mylife1903

Ne demek istediğnizi anlıyorumda bu  iş o kadar kolay mı, @Onur Küçük , @mylife1903?
Bir açıdan bakıp herşeyi anlayabilir miyiz?
Mesele hangi oyuncuyla hangi oyunu oynadığın değil mi?
Şimdi Şenol Güneş arzu ettiği oyuna en uygun oyuncularla mı oynuyor, yoksa tercih ettiği oyunculara en uygun (kendisince en uygun) oyunu mu seçiyor, ya da bu ikisinin bir karması mı?
Büyük ve hedefleri olan egosu yüksek koçlar, başarısız olacağını anlasa bile şampiyonluk uğruna teslim olup hayalindeki oyun anlayışını bir yana bırakmıyor, Şenol Güneş bunlardan biri mi?
Hocanin kafasi cok karisik @sozkul abi

Adam pivot santrafor diyor mobil tarifi yapiyor pivot istiyor mobil oyuncu lazim pivot santraforu yok pivotrluk oyun oynatiyor falan
Sebebini bilmiyor, kendisine sormak lazim.

Elestiriler ilginc bu orta yapilmasindan falan, sanki oyuncu kendi basina yapiyor bu ortalari. Sognelestiri bunlar. O ortalardan birine duzgun vuran bir santraforun olsa zaten elestirilerin %80 olmayacak. Cogu skor odakli ve oyuncu bazli elestiri.

20 yillik futbolcunun orta yapmadan oynayamayacagini dusunmek zaten daha da vahim ve komik, oyuncuyu boyle kullanan bir ust akil var ona cok az elestiri geliyor, gelen elestirinin de sebebi skor.

Orneklerle aciklamaya gerek yok, cok ama cok yakin bir zamanda cogunluk 3lu sisteme donecek. 4lu oynayanlar demode olmakla suclanacak, bu 4luye gore oyuncu alinmasin hemen 3luye donelim yolumuza devam edelim diyorum ben, senol gunes dinmuyorsa da donen biri getirilmeli sene sonu saha sonuclarindan bagimsiz. Bu boyle bir dongudur futboldu, milneyi demode 4lu oynatiyor diye gonderip daumu falan getirdik. Sonra lucescu 3lu oynuyor diye dalga gecildi.
Simdi yavas yavas takimlar tercoh etmeye basladi
Altyapiya kadar sistem degisimi sart, onumuzde 3/4 sene var bu arada sistem dahilinde 3 oyuncu yetistirsek cok faydasini goruruz.

Senol gunes adriyano sahadayken zaten yandan yemis bir uclu oynuyor adriyanonun oyun bilgisi sayesinde ama son maclarda denedigi uclu felaketti tabi, temel fikrasi gibiydi.

Ekibini de sekillendirmek lazim hocanin, kulubjn profesyonel departmanlari olmali hoca proje muduru olarak gelip yonetmeli buralari. Kaleci antrenorunden baslandi bu konuya daha da genisletilmeli. Ekibi buyutulmeli, futbolculara sadece antreman degil tesislerde ekstra egitimler ve hatta ogretimler saglanmali. Okuz gelip okuz gitmesinler.

Ozet gecersek

Hocanin kafasi karisik
Hoca kavram kargasasinda
Hoca yorgun
Ama en onemlisi hoca tembellesti, lig maclarina daha ozen gostermeli ve ozel hazirlanmali.
Hep yazdim hosuma gidiyor hocanin rakibe bakmamasi, buyuk takim refleksidir ama bizim ligde futbol oynanmihor top oynaniyor birazcik cekip cevirmelo takimi, elindeymeli hocanin takima, 3 puanlar gelince herkes sakinlesir zaten, elestiri falan da olmaz.

Çevrimdışı cursedofdragon


Çevrimdışı cursedofdragon


Çevrimiçi levitate

hoca pivot santrafor derken açılan ortalara kafa vuracak birinden bahsediyor bence
Morty, Morty! Hey morty!!! Morty garaj garaja gel Morty
Tezgahın üzerindeyim morty Turşuyu ters çevir Hadi turşuyu çevir morty pişman olmayacaksın çok faydasını göreceksin

Kendimi turşuya dönüştürdüm Morty, bum! Büyük sürpriz! Bir turşu oldum, buna ne diyorsun bakalım? Kendimi turşuya dönüştürdüm!

Çevrimdışı sozkul

yok bu arada ben kas yaptım sadece o baklavaları yapamadım değişik tuhaf bir şey oldu
kollarım çırpı gibiydi mesela ama çok kuvvetliydi parmaklarıma kadar onun kaymağını çok yedim daha
sonra emin ol inanın koşuşundan bile çalışıp çalışmadığı belli oluyor ozi koşarken kas koşmuyor iskelet koşuyor :D
arkadan koşuşunu bir seyredin yeni yürümeye başlayan çocuklar gibi mesela refleks hiç yok
buda çalışamamadan kaynaklı maçta önünden geçen topu seyrediyor millet hemen babel sert attı diye
savunmaya geçiyor sert atacak tabi kalecinin dibinden atıyor yumuşak olsa kaleci alır o topu ozi sadece dokunacaktı
seyretti topu adamın ruhunun hiç bir yerinde gol atmak yok. öyle bir refleks gelişmemiş. ben şu halimle o topa ayak uzatırdım
dokunurum dokunamam bilmem orasını ama en azından uzanırdım

Babel çok sert attı onu ozi değil kimse yakalayamazdı, tam ortadan seyrediyorum, ayrıca Babel kimsenin yakalayamadağı iki pas daha attı, lens bile yakalayamazdı, maraton balkondan seyrediyorum, senin bulunduğun açı bunu anlamaya müsait değil.

Refleks çok değişik birşey. Çok tombul bir arkadaşım var,  kas filan yok, spor yapmamış, ona doğru yüksek hızla attığın ve elinin ulaşabildiği herşeyi tek elle yakalayabiliyor, adam tv seyrederken hey deyip hızlıca birşey atıyorum elleri zamklıymış gibi yakalıyor. Genetik Yazılım diye birşey var Necmi, çalışma herşeyi geliştirir, ama yetmeyebilir.

Çevrimdışı Onur Küçük

hoca pivot santrafor derken açılan ortalara kafa vuracak birinden bahsediyor bence
Rakip kapanan bir takım, ceza sahası içinde en az 5 kişi pozisyon almış ve yığılmış, senin santraforun bunların arasında kaybolmuş ama bir şekilde o ortaya kafa vuracak ve o ortaların birçoğu da gelişigüzel. Kapanan takımı açmanın tek yolu sürekli orta açmak mı? Açılan orta sayısıyla doğru orantılı olarak kapalı takıma karşı atacağın gol adedi yüksek olur diye bir futbol ilkesi mi var? Tabii bu sorular Hocaya.

Çevrimdışı sozkul

ingiltere 2 ocakmış bizde 4 ocakta başlıyormuşuz

4 Ocak öncesi satamıyor muyuz? Alamıyor olabiliriz ama satabilmemiz lazım.

Çevrimiçi underworld

4 Ocak öncesi satamıyor muyuz? Alamıyor olabiliriz ama satabilmemiz lazım.
Alıcı olsun yeterki

Çevrimdışı Yusuf Tekeli

Rakip kapanan bir takım, ceza sahası içinde en az 5 kişi pozisyon almış ve yığılmış, senin santraforun bunların arasında kaybolmuş ama bir şekilde o ortaya kafa vuracak ve o ortaların birçoğu da gelişigüzel. Kapanan takımı açmanın tek yolu sürekli orta açmak mı? Açılan orta sayısıyla doğru orantılı olarak kapalı takıma karşı atacağın gol adedi yüksek olur diye bir futbol ilkesi mi var? Tabii bu sorular Hocaya.

İşte Şenol Güneş ve bir takım arkadaşlar öyle zannediyor.
Vakit varken tomurcukları topla. Zaman hala uçup gidiyor. Ve bugün gülümseyen bu çiçek, yarın ölüyor olabilir.

"I don't know if we each have a destiny, or if we're all just floatin' around accidental-like on a breeze. But I, I think maybe it's both."

Çevrimiçi levitate



Rakip kapanan bir takım, ceza sahası içinde en az 5 kişi pozisyon almış ve yığılmış, senin santraforun bunların arasında kaybolmuş ama bir şekilde o ortaya kafa vuracak ve o ortaların birçoğu da gelişigüzel. Kapanan takımı açmanın tek yolu sürekli orta açmak mı? Açılan orta sayısıyla doğru orantılı olarak kapalı takıma karşı atacağın gol adedi yüksek olur diye bir futbol ilkesi mi var? Tabii bu sorular Hocaya.

bunu herkes görüyor abi ama hoca aşırı inatçı bir maçın sonunda açılan ortalar yetersizdi o yüzden kaybettik falan dedi

2. devrede birşeyin değişeceğini sanmıyorum gene böyle devam edecektir hoca tepki alır ve ligde durum kötü olursa bazı değişiklikler yapar ama artık iş işten geçmiş olur

Morty, Morty! Hey morty!!! Morty garaj garaja gel Morty
Tezgahın üzerindeyim morty Turşuyu ters çevir Hadi turşuyu çevir morty pişman olmayacaksın çok faydasını göreceksin

Kendimi turşuya dönüştürdüm Morty, bum! Büyük sürpriz! Bir turşu oldum, buna ne diyorsun bakalım? Kendimi turşuya dönüştürdüm!

Çevrimiçi Necmi

Babel çok sert attı onu ozi değil kimse yakalayamazdı, tam ortadan seyrediyorum, ayrıca Babel kimsenin yakalayamadağı iki pas daha attı, lens bile yakalayamazdı, maraton balkondan seyrediyorum, senin bulunduğun açı bunu anlamaya müsait değil.

Refleks çok değişik birşey. Çok tombul bir arkadaşım var,  kas filan yok, spor yapmamış, ona doğru yüksek hızla attığın ve elinin ulaşabildiği herşeyi tek elle yakalayabiliyor, adam tv seyrederken hey deyip hızlıca birşey atıyorum elleri zamklıymış gibi yakalıyor. Genetik Yazılım diye birşey var Necmi, çalışma herşeyi geliştirir, ama yetmeyebilir.
göndereceksin onu @mylife1903  ün yanına bak yazılımını tekrar yazıyormu yazmıyormu.

Çevrimiçi Necmi

4 Ocak öncesi satamıyor muyuz? Alamıyor olabiliriz ama satabilmemiz lazım.
biz satarız ama alamayız tahta açılmıyor. şurda 2 saat 14 dakika kalmış ingilterede tahtanın açılmasına :D

Çevrimiçi underworld

Everton yedi golü
Bu maçta gumlerse +2 ekleyelim

Çevrimiçi Necmi

Anlaşma olsa Everton beklermi hiç !
tahtanın açılmasını mecbur bekleyecek

Çevrimdışı Yusuf Tekeli

Valla ben hocadan ümidi keseli baya oldu.
45'te Negredo'yu çıkarmalar, Lens'i oynatmamalar, tek planla sahaya çıkmalar, konsantrasyon eksikliği, gereksiz öfke, işine gelince şartlar oluşunca futbolu hatırlamak, ligi iplememe, şampiyonlar liginde kariyer şovu vs vs..

Hesap da soramıyoruz nasıl olsa. Başkan zaten karışmıyo, hep şenol abi şenol abi.
Taraftarın sesi olması gereken basın da merak ettiklerini soramıyor mesela. Fatih'e sordum adam diyo ki "hoca gerginlik yaratıyo istediğini cevaplıyo."

E biz bu akıl tutulmasının cevabını asla öğrenemeyeceğiz heralde.

Geçmişte o kadar farklı hücum atraksiyonları yaptıran adam maç sonunda gelmiş iyi orta yapamadık, negredo ön direğe koşmadı sığlığında konuşuyo.
Ben neye inanıcam artık?
Vakit varken tomurcukları topla. Zaman hala uçup gidiyor. Ve bugün gülümseyen bu çiçek, yarın ölüyor olabilir.

"I don't know if we each have a destiny, or if we're all just floatin' around accidental-like on a breeze. But I, I think maybe it's both."

Çevrimiçi underworld

biz satarız ama alamayız tahta açılmıyor. şurda 2 saat 14 dakika kalmış ingilterede tahtanın açılmasına :D
O tahta Liverpool için gecerli değil galiba

Çevrimdışı Serkan_KaNaDa

  Senol hocanin bu isi inada bindirdigi mac sonrasi yayinci kurulusa verdigi roportajlardan da belli oluyor.

  Yayina biraz gec girdikleri icin hoca hemen firca atmisti. Sonra yayindaki yorumculara "oradaki arkadaslar" gibi samimiyetsiz kelimeler kullandi. Bunlara sirin gozuksun demiyorum ama kizdigini belli etmemesi lazim. Medya zaten uzerine gelirek seni bozmak istiyor. Sende bozuldugunu belli ediyorsun hoca,

  Biz bunlarin ne halt oldugunu biliyoruz ama Hocanin bariz sekilde medyaya inadi var. Sanki sistemini degistirse yorumcularin dedigini yapacakmis gibi hissediyor ve bunu kendine yediremiyor.   q7'deki israri da bu yuzden olmali cunku baska bir aciklama bulamiyorum.

Çevrimdışı Yusuf Tekeli

  Senol hocanin bu isi inada bindirdigi mac sonrasi yayinci kurulusa verdigi roportajlardan da belli oluyor.

  Yayina biraz gec girdikleri icin hoca hemen firca atmisti. Sonra yayindaki yorumculara "oradaki arkadaslar" gibi samimiyetsiz kelimeler kullandi. Bunlara sirin gozuksun demiyorum ama kizdigini belli etmemesi lazim. Medya zaten uzerine gelirek seni bozmak istiyor. Sende bozuldugunu belli ediyorsun hoca,

  Biz bunlarin ne halt oldugunu biliyoruz ama Hocanin bariz sekilde medyaya inadi var. Sanki sistemini degistirse yorumcularin dedigini yapacakmis gibi hissediyor ve bunu kendine yediremiyor.   q7'deki israri da bu yuzden olmali cunku baska bir aciklama bulamiyorum.

Suratından belliydi zaten. Muhabire de ne dediyse kıpkırmızı olmuş herif.
Vakit varken tomurcukları topla. Zaman hala uçup gidiyor. Ve bugün gülümseyen bu çiçek, yarın ölüyor olabilir.

"I don't know if we each have a destiny, or if we're all just floatin' around accidental-like on a breeze. But I, I think maybe it's both."

Çevrimdışı mylife1903

göndereceksin onu @mylife1903  ün yanına bak yazılımını tekrar yazıyormu yazmıyormu.
Ondan cikani ona koyarim sonra bir daha yuklerim ona fabrika yazilimini falan da silkelerim onun
2 ay kafi, tam kis baslamisken raki4 gibi calistiririm onu, Sezona demir adam olarak girer, falaka odunla dayak beles, ev kirasi da almam, havyarla beslerim, hem havyar hem dayak yer kurekle


Etiketler: