2017/18 Beşiktaş Transfer Sezonu
×
2017/18 Beşiktaş Transfer Sezonu

Beşiktaş Forum|2017/18 Beşiktaş Transfer Sezonu Beşiktaşın 2017-2018 yılı transferlerini bu başlıkta konuşabiliriz. Beşiktaş için hayırlı bir transfer sezonu geçirme dileğiyle.

0 Üye ve 303 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

2017/18 Beşiktaş Transfer Sezonu  [Okunma sayısı 6132040 defa] 2017/18 Beşiktaş Transfer Sezonu

Çevrimdışı Serhat Akkaya

Bilmiyorum. Eğer A takım için potansiyeli olan bir aday ise bu oyuncunun rekabet kalitesi yeterli bir platformda düzenli olarak oynaması lazım. A takım içerisinde olmuyor ise başka bir yapıda bunu sağlamak lazım. Şampiyonluğu garantilediğimiz maçta bile kimse süre alamadı. @benyv- @Serhat Akkaya
En azından bir kaç çocuk o atmosferi yaşasaydı fena mı olurdu? Hoca'nın geçmiş kariyerine yakıştıramıyorum hiç Beşiktaş'a geldiğinden beri gençlere olan bakış açısını.
Korku akıl katilidir.

Çevrimdışı benyv-

Bilmiyorum. Eğer A takım için potansiyeli olan bir aday ise bu oyuncunun rekabet kalitesi yeterli bir platformda düzenli olarak oynaması lazım. A takım içerisinde olmuyor ise başka bir yapıda bunu sağlamak lazım. Şampiyonluğu garantilediğimiz maçta bile kimse süre alamadı. @benyv- @Serhat Akkaya

Evet elimizdeki A takımda gençlere seviye atlatamıyoruz şu anda, çünkü teknik ekibin üzerinde ciddi bir baskı var, mali açıdan düzlüğe çıkmanın tek yolu şampiyonluk. Şampiyonluğu garantilediğimiz maçta, tam kapasite dolu stadyumda seyircilere iyi bir futbol izletmek istediğinden dolayı şenol hoca as kadro çıkardı sanırım. Deplasmanda olsaydı, bir önceki sene olduğu gibi önemli oyuncuların götürüleceğini düşünmüyorum. A2 takımları da işe yaramıyor, pilot takım uygulaması gerekli, fakat A Takım ile arasında her an geçiş yapılabilmeli, İspanya'dakine benzer şekilde.

Çevrimdışı Ensar

mylife1903 abi ilgini ceker diye düşünüyorum :D



Aslolan hayattır , hayat da Beşiktaş !

Çevrimdışı atalay

Los Galacticos'un o dönem ki algısını taşıyan Real Madrid'in ana rotasyonunda 6 altyapı oyuncusu var. Bu sezon Theo Hernández, Dani Ceballos gibi genç isimlere yatırım yaptılar. Birkaç yıl önce o dönem Zaragoza'dayken burada yazdığım Jesús Vallejo'yu alıp, Frankfurt'ta olgunlaştırarak Pepe sonrası rotasyona hazırladılar. Şu an Real ve Barça altyapılarından beş büyük lige en çok oyuncu sunan ilk iki kulüp. Bunu birkaç kulübün birkaç oyuncusu dışında istediğini alabilecek durumda olan kulüpler yapıyor. Senin böyle bir lüksün yok. Partizan, Kızılyıldız, Zagreb, Hajduk, Rijeka, Sparta Praha, Altınordu gibi bir oyuncu yetiştirip-gelir elde etmek gibi temel ve öncü bir misyonun yok. Keza Ajax, PSV, Sporting, Feyenoord birkaç Alman, Fransız hatta Ukrayna kulübü gibi altyapı konusunda ekol olma veya ihtiyacını oradan karşılama durumun da yok. Fakat mevcut durum da kabul edilemez. Oynayan iki oyuncu var. Necip, Atınç... Üçüncüyü sayamıyoruz.



[ Son Düzenleme: 17 Temmuz 2017, 10:40:36 atalay ]

Çevrimdışı abdusta

Babacarın bonservisle satılmak istediğini 5 gün önce forumda yazmıştık
hatta Babacar takımında kalmak istiyor
yeni haber değil
Şu anda 1 numaralı aday,hep oyle oldu hala Aboubakar
saygılar

Çevrimdışı Ensar

Los Galacticos'un o dönem ki algısını taşıyan Real Madrid'in ana rotasyonunda 6 altyapı oyuncusu var. Bu sezon Theo Hernández, Dani Ceballos gibi genç isimlere yatırım yaptılar. Birkaç yıl önce o dönem Zaragoza'dayken burada yazdığım Jesús Vallejo'yu alıp, Frankfurt'ta olgunlaştırarak Pepe sonrası rotasyona hazırladılar. Şu an Real ve Barça altyapılarından beş büyük lige en çok oyuncu sunan ilk iki kulüp. Bunu birkaç kulübün birkaç oyuncusu dışında istediğini alabilecek durumda olan kulüpler yapıyor. Senin böyle bir lüksün yok. Partizan, Belgrad, Kızılyıldız, Zagreb, Hajduk, Rijeka, Sparta Praha, Altınordu gibi bir oyuncu yetiştirip-gelir elde etmek gibi temel ve öncü bir misyonun yok. Keza Ajax, PSV, Sporting, Feyenoord birkaç Alman, Fransız hatta Ukrayna kulübü gibi altyapı konusunda ekol olma durumun da yok. Fakat mevcut durum da kabul edilemez. Oynayan iki oyuncu var. Necip, Atınç... Üçüncüyü sayamıyoruz.
+1903 , tam olarak bu konu hakkinda ki düşüncelerim bunlar
Aslolan hayattır , hayat da Beşiktaş !

Çevrimdışı Necmi

Kulüp, FFP anlaşması gereceğince; 15/16, 16/17, 17/18 ve 18/19 sezonlarında başabaş hesap kriterlerine, ilaveten 15/16 ve 16/17 sezonlarında personel giderleri/toplam gelirler oranında ve futbolcu haklarına ait amortisman giderlerinde getirilen sınırlandırmalara uymayı taahhüt ediyor.

UEFA A listesindeki sınırlandırma için ise 15/16 ve 16/17 sezonları boyunca anlaşmada yer alan operasyonel ve mali kriterlere uyum gösterildiği takdirde bu sınırlandırmanın 17/18 sezonundan itibaren geçerli olmayacağı detayı var. Aynı zamanda bu sınırlama, sezon bazında net transfer gelirlerinin (transfer gelirleri-transfer harcamaları) pozitif olması şartını içeriyor.

Peki, kulübün Nisan açıklamasında ne yazıyor? Anlaşmanın 3 yıllık ve geriye 1 yıllık sürecin kaldığı, aynı şekilde UEFA ile yapılan anlaşmanın 2 yılının geride kaldığı ve önümüzdeki sene de devam edeceği; ilk 2 yıllık süreçte fesih ve ceza getirebilecek tüm hedeflerin tutturulduğu ve verilen sözlerin tutulmuş olduğu. Peki, öyleyse neden 17/18 sezonu itibariyle bu sınırlama son bulmuyor ve halen nasıl 1 yıllık süreç kalabiliyor? Hangi tarihten itibaren bir yıl? "UEFA'nın yazılı metninde geçen 'kısmi uygunluk' ifadesi sadece kalan süre ile alakalı olup, kulübümüzün zaten bilindiği gibi 1 yılı daha kaldığının ifadesidir." Kulübün kamuoyunu bilgilendirmesine göre bu bir yıl 17/18 sezonunu kapsıyor. Fakat KAP bildirimine göre başabaş hesap durumu ve sınırlamalar 18/19 sezonunu da kapsıyor. Ayrıca içerisinde birbirinden bağımsız anlaşmaların ve detayların olduğu bir yapılandırma için nasıl bütün bir süre verilebiliyor? Bu iki bildiri tamamen tutarsız ve çok fazla gri kısımlar barındırıyor. Kaldı ki 16/17 sezonu başında 17/18 sezonunda bu sınırlamaların olmayacağı söyleniyordu. Gelecek sezon da "Bazı basın yayın organlarında..." diye başlayan bir bildiri ile bu anlaşmanın geçerliliğinin bir sezon daha devam ettiğini mi duyuracaksınız?   
Neden algı oynaması yapıyorsun ffp bu sene kalkmıyor bunu iki yıldır söylüyoruz. önümüzdeki yıl denk bütçe
vermemiz gerekiyor. bunu tutturabilirsek önümüzdeki yıl kalkacak ve bir yıllık gözetim süresi olacak.
sürekli karıştırdığınız şey şu bizim bir cezamız yok birbirinden ayrı ama birbirini bağlayan 3 uygulama var
bunun biri FFP 2017-18 yılında denk bütçeyi sağlarsak kalkacak diğeri bonservis denkliği yani sattığın kadar
alabilirsin kuralı onun bu sene kalkması gerekiyordu. bir şeye uyamadık bir sene daha uzattılar deniyor.
üçüncüde para cezası 5,5 M kesiliyor bunun 1,5 M u ceza olarak alınıyor kalan 4 M bloke ediliyor ffp
kurallarına uyduğumuzda geri iade ediliyor.
FFP kurallarıda birinci yıl 20M zarar ikinci yıl 10M zarar üçüncü yıl kar zarar eşitliği ffp devam ederken ilk
yıl uefaya 22 oyuncu bildiriyoruz ikinci yıl 23 oyuncu bildiriyoruz üçüncü yıl kalkması gerekiyordu.
bu sene gelen yazıda bazı şeylere uyamadığımızdan oyuncu kısıtlamasının 1 yıl daha devamına karar
verilmiş. şimdi bu ffp şartlarına uyamadığımız için olan oyuncu kısıtlaması23 oyuncu bildirme durumumu
yoksa bonservis denkliğimi ffp yemi uymadık yoksa bonservis denkliğinemi uymadık.
bu arada ffp de bir kural daha var oda gelirlerimizin %70 i personel gideri olacak %70 i aşamıyoruz.
biz verdiğimiz mali tablolara göre ffp ye uyduk hatta bu sene 10M zarar edebilme hakkımız varken
karla kapattık bütçeyi işin bonservis kısmına ceza geldiyse büyük ihtimal denkliği tutturamadık.
ya kiralama ücretlerinde bir hata yaptık yada imza paralarında bir hata oldu ben imza parasında olacağından şüpheleniyorum. bu sefer imza paralarını maaşa yedirdiler.
bir şeyi net olarak söyleyeyim FFP bu sene kalkmıyordu. Bir senesi daha var.
uefa nın açıklaması oyuncu kısıtlamasının devam ettirileceği. Ben bunun 23 kişilik kadro zorunluluğu
olduğunu söylemiştim açıklama bunu işaret ediyordu.
bilmiyoruz net açıklama yok belkide bonservis sınırı kalktı. Baskı görmemek için bunu böyleymiş gibi gösteriyor
olabilirler. Hem oyuncu alırken pazarlık şansını arttırır hemde bonservis kalktı oyuncu alın baskısı olmaz
sonuçta uymamız gereken son seneki denk bütçe var ve bonservis verme lüksümüz yok ceza kalkmış olsa bile.
taraftara bunu anlatmak zor.

Çevrimdışı abdusta

Kolorov ismide geçiyor,
ancak Kolorov son sezonunuda Manchester city de geçirip
futbol hayatını tekrar İtalyada devam ettirmek gibi bir planı var

saygılar

Çevrimdışı tangaz

ahaha beklediğim haber piyasaya nihayet düştü eski dinyeperli daglıs stoper tarnsferinde gündemimizdeymiş, ohh bee :bandit:
Fenerbahçe ve Galatasaray'ı tutanların taraftarlık hikayeleri popülerlik, başarılar, şampiyonluklar ve egemen ideolojileriyle örtüşür. Beşiktaşlılık, anlatılması zor bir damara bağlıdır...

"Ben belli bir takıma karşı değil, yenilgiye karşı oynarım" Eric Cantona

Çevrimdışı atalay

Sen de mi eksik okuyorsun? Zaten birbirinden bağımsız anlaşmalar demişim. Algı oynaması vesaire gibi yakışmayacak ifadeler kullanıyorsun. @Necmi
[ Son Düzenleme: 17 Temmuz 2017, 11:32:50 atalay ]

Çevrimdışı tangaz

beyler şu ffp ile alakalı kim ne biliyorsa kulübün yaptığı bildirim kadar biliyor kimsenin elinde uefanın tam metni yok elinde metin oldugunu iddia edenler kulüpten buldukları edinebildikleri metinlere göre okuyor yazıyor yorumluyor. pekii bu metinler bütünü mü yansıtıyor yoksa bir kısmını mı? bence bütünü değil gibi duruyor. ve günün sonunda ben şunu görüyorum. başkan ffp konusunda pempe kandırmaca cümleleri kurmaya devam ediyor. aksini iddia edenleri ise abuşun imza töreninde başkanın açıklamalarını dinlemeye davet ediyorum  :bandit:
Fenerbahçe ve Galatasaray'ı tutanların taraftarlık hikayeleri popülerlik, başarılar, şampiyonluklar ve egemen ideolojileriyle örtüşür. Beşiktaşlılık, anlatılması zor bir damara bağlıdır...

"Ben belli bir takıma karşı değil, yenilgiye karşı oynarım" Eric Cantona

Çevrimdışı tuncaboylu

Ağabey, sen de mi eksik okuyorsun? Zaten birbirinden bağımsız anlaşmalar demişim. Algı oynaması vesaire gibi yakışmayacak ifadeler kullanıyorsun. @Necmi

@atalay, konusu açılmışken bu Milan nasıl 200 milyon euro bonservis harcaması yapabiliyor? FFP onları kapsamıyor mu?

Çevrimdışı atalay

Ne zaman kral çıplak desem; bırakın kral çıplak demeyi, koşturarak kralı giydirmeye çalışıyorsunuz. Sorun yok. Her şey çok güzel, kusursuz...
[ Son Düzenleme: 22 Ağustos 2017, 22:57:46 atalay ]

Çevrimdışı Serhat Akkaya

beyler şu ffp ile alakalı kim ne biliyorsa kulübün yaptığı bildirim kadar biliyor kimsenin elinde uefanın tam metni yok elinde metin oldugunu iddia edenler kulüpten buldukları edinebildikleri metinlere göre okuyor yazıyor yorumluyor. pekii bu metinler bütünü mü yansıtıyor yoksa bir kısmını mı? bence bütünü değil gibi duruyor. ve günün sonunda ben şunu görüyorum. başkan ffp konusunda pempe kandırmaca cümleleri kurmaya devam ediyor. aksini iddia edenleri ise abuşun imza töreninde başkanın açıklamalarını dinlemeye davet ediyorum  :bandit:
Bu konuyla ilgili bişi sormuştum, bizim kadar uzun süreli ceza alan bir avrupa takımı daha var mı diye? @atalay senin bilgin var mı? Bu kadar uzun süreli bir ceza alan başka takım var mı Avrupada?
Korku akıl katilidir.

Çevrimdışı benyv-

FFP için ne söylendiğinden ziyade, uyulup uyulmadığı bence daha önemli. Bu yönetim bizi düzlüğe çıkardı ve 2 sene üst üste şampiyon yaptıysa, kendi adıma güvenim tam. Uygunluğu sağlasınlar ve bundan sonra ceza almayalım, düzlüğe çıkalım hedefi fazlasıyla zorlu ve yeterli benim adıma. Biz Cenk ile, Tosic ile de şampiyon oluruz.

Çevrimdışı atalay

Bilmiyorum. @Serhat Akkaya | Milan aralıksız 3 sezondur Avrupa Kupalarında mücadele edemedi. O yüzden olabilir. @tuncaboylu | Mentionlar karıştı. 😅
[ Son Düzenleme: 17 Temmuz 2017, 10:57:59 atalay ]

Çevrimdışı Ensar

Bu konuyla ilgili bişi sormuştum, bizim kadar uzun süreli ceza alan bir avrupa takımı daha var mı diye? @atalay senin bilgin var mı? Bu kadar uzun süreli bir ceza alan başka takım var mı Avrupada?
porto ,fener ve bir çoğu , genellikle 3-4sene veriliyor zaten
Aslolan hayattır , hayat da Beşiktaş !

Çevrimdışı tangaz

Bu konuyla ilgili bişi sormuştum, bizim kadar uzun süreli ceza alan bir avrupa takımı daha var mı diye? @atalay senin bilgin var mı? Bu kadar uzun süreli bir ceza alan başka takım var mı Avrupada?

bir bilgiden bağımsız tahmin yürüterek yazacağım. malum bu yd dönemi evrakta sahtecilik nedeni ile bir men cezamız olmuştu ve akabinde bu ffp devreye girdi. bu yüz kızartıcı vukuatımız nedeni ile süre uzun bir dönemi kapsıyor olabilir belki demekten kendimi alıkoyamıyorum.
Fenerbahçe ve Galatasaray'ı tutanların taraftarlık hikayeleri popülerlik, başarılar, şampiyonluklar ve egemen ideolojileriyle örtüşür. Beşiktaşlılık, anlatılması zor bir damara bağlıdır...

"Ben belli bir takıma karşı değil, yenilgiye karşı oynarım" Eric Cantona

Çevrimdışı tuncaboylu

Şu Fener'in İsla'yı alma hikâyesini okuyun ve FFP nasıl delinir görün.

Cagliari geçen sene 4 milyona(iyi para) almış da,
geçen sene maaşına Juventus katkı yapıyormuş da(sattığı adamın maaşına katkı),
Bu sene  katkı yapmayacakmış da.
O yüzden Cagliari sözleşmesini feshedecekmiş, Fener de bedava alacakmış.

Bu saçmalığa inananın o motordaki ayı kadar aklı yoktur. Herifler yine imza parası adı altında bonservis ödemesi yapıyorlar.

Bu FFP bir bize işliyor.

Çevrimdışı Serhat Akkaya

@atalay, konusu açılmışken bu Milan nasıl 200 milyon euro bonservis harcaması yapabiliyor? FFP onları kapsamıyor mu?
Milan yeni satın alındı ve sanırım borçlarını kapattı alan kişi. GS nasıl FFP kıskacına rağmen bu kadar harcama yapabiliyorsa onlar da yapabiliyor. Bu FFP bi tek bizi öpüyor galiba :) 15 milyonluk satış yapıp 20 milyonluk adam almışlar dahada 10 milyon verecekler gibi görünüyor.
Korku akıl katilidir.

Çevrimdışı Mehmet Ali C.

FFP için ne söylendiğinden ziyade, uyulup uyulmadığı bence daha önemli. Bu yönetim bizi düzlüğe çıkardı ve 2 sene üst üste şampiyon yaptıysa, kendi adıma güvenim tam. Uygunluğu sağlasınlar ve bundan sonra ceza almayalım, düzlüğe çıkalım hedefi fazlasıyla zorlu ve yeterli benim adıma. Biz Cenk ile, Tosic ile de şampiyon oluruz.
aynen gereksiz transferlerden kaçınmak gerekiyor. Planlama konusunda epey yanlış yapılıyor, Şuan ciddi anlamda 5 tane oynamadan ciddi maaş alan oyuncu bulunuyor. en azından 3 tanesiyle yolların ayrılması gerekiyor. Bir de töre var tabii bu saatten sonra katkı alacağımızı sanmıyorum.

Çevrimdışı Necmi

En azından bir kaç çocuk o atmosferi yaşasaydı fena mı olurdu? Hoca'nın geçmiş kariyerine yakıştıramıyorum hiç Beşiktaş'a geldiğinden beri gençlere olan bakış açısını.
hocanın kariyerinde ne var hoca yetiştirici değilki performans arttırma özelliği var.
trabzonda alt yapıdan oyuncumu çıkardı. selçuklar buraklar ts alt yapısındanmı geldi.
anlamadığınız şey yetiştirici takımla yarışmacı takım arasındaki fark. ts de yapmadı Beşiktaşda yapmadı
ama bursada yaptı çünkü bursanın derdi oyuncu yetiştirip satmaktı. beşiktaş ts
şampiyon olmak için yola çıkıyor. Hocada gerektiği gibi davranıyor. Sürekli ağzınıza almışsınız
ama Beşiktaşda oyuncu yetişmez. çünkü sürekli yarışan bir takım iki üç senede bir oyuncu alt yapıdan
kadrona sokabilirsen büyük iş yapmış olursun yapacağın en mantıklı şey üst seviyede yetenekli 18
yaşına girmemiş gençleri alıp kadronda pişireceksin her sene bir gence bu yatırımı yapacaksın yerli olmasıda
şart değil yetenekli olsun yeter bonservis vermektende çekinmeyeceksin cengiz gibi bir oyuncu buldumu
parayı basıp alacaksın bunun içinde sağlam ekonomik yapın olmalı.alt yapıya o kadar para harcayacağına
her sene bir 17 yaşındaki yeteneğe 5-6 M ver al. çok daha verimli olur

Çevrimdışı Ensar

Şu Fener'in İsla'yı alma hikâyesini okuyun ve FFP nasıl delinir görün.

Cagliari geçen sene 4 milyona(iyi para) almış da,
geçen sene maaşına Juventus katkı yapıyormuş da(sattığı adamın maaşına katkı),
Bu sene  katkı yapmayacakmış da.
O yüzden Cagliari sözleşmesini feshedecekmiş, Fener de bedava alacakmış.

Bu saçmalığa inananın o motordaki ayı kadar aklı yoktur. Herifler yine imza parası adı altında bonservis ödemesi yapıyorlar.

Bu FFP bir bize işliyor.
yine de her türlü içerdeler , bak aldığı oyuncuyu uefa kadrosuna yazamıyor
Aslolan hayattır , hayat da Beşiktaş !

Çevrimdışı Serhat Akkaya

bir bilgiden bağımsız tahmin yürüterek yazacağım. malum bu yd dönemi evrakta sahtecilik nedeni ile bir men cezamız olmuştu ve akabinde bu ffp devreye girdi. bu yüz kızartıcı vukuatımız nedeni ile süre uzun bir dönemi kapsıyor olabilir belki demekten kendimi alıkoyamıyorum.
Onun payı çok yüksek kesinlikle ama sonrasında bir çok olumlu gelişme yaşanmasına rağmen hiç azaltma olmadı kimilerinin cezaları kaldırıldı vs filan bize bazı bitecek yaptırımlar bile uzatıldı. Ayağımızı yorganımıza göre uzatıyoruz bu çok güzel ama yinede çoğu konuda elimizi ayağımızı bağlıyor.
Korku akıl katilidir.

Çevrimdışı tuncaboylu

Milan yeni satın alındı ve sanırım borçlarını kapattı alan kişi. GS nasıl FFP kıskacına rağmen bu kadar harcama yapabiliyorsa onlar da yapabiliyor. Bu FFP bi tek bizi öpüyor galiba :) 15 milyonluk satış yapıp 20 milyonluk adam almışlar dahada 10 milyon verecekler gibi görünüyor.

Borçlarını kapatmak ne demek; kulübe para enjeksiyonu yasak değil mi?

Galatasaray çok abartmadı, henüz Bruma'dan gelen bir kısmını karşılıyor. Ama Milan 200 milyon Euro harcadı sırf bonservise.


Etiketler: