2016/17 Transfer Sezonu
×
2016/17 Transfer Sezonu

Beşiktaş Forum|2016/17 Transfer Sezonu Sadece Beşiktaş'ımızın 2016/17 sezonu için transfer sezonu hamlelerini bu başlıkta konuşacağız. Rakiplerin transferlerini bu başlıkta

0 Üye ve 417 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

2016/17 Transfer Sezonu  [Okunma sayısı 11272747 defa] 2016/17 Transfer Sezonu

Çevrimdışı Mehmet Ali C.

5 tane transfer yeterli olur:
1) ospina
2)skrtel
3)van der wiel
4)kolarov
5)lucas leiva ya da ona benzer bir orta saha :)
 


 

Çevrimdışı BesiktasTaraftari

Uzun bir aradan sonra selamlar.

Gecen sene basinda surekli en buyuk eksikligin sol bek oldugunu belirtmis ve her seyden once bir sol bek gerekli demistim. Umarim artik bunu herkes fark etmistir. Ismail, Olcay'la SL'ye gidersek dagiliriz. Ozellikle Ismail tam bir saatli bomba.

Devre arasi transferlerinden ne Marcelo ne de Alexis takimda tutulmali. Ozellikle Alexis o civik, ciddiyetsiz tavirlariyla cileden cikariyor.

Olcay da en fazla yedek olabilir, burada bunu soyledigimizde karsi cikiyordu pek cok kisi ama artik Olcay'in kucuk mac adami oldugu ayan beyan ortaya cikmis durumda. Profesyonelliginden dolayi yedek olarak faydalanabiliriz, fakat kesinlikle 11 adami olarak dusunulmemeli. Zaten adam alinmasa da Kerim seneye Olcay'i keser diye bekliyorum.

Sene sonunda ne olursa olsun gitmesi gerekenler:

- Ismail: 750.000 bin eurodan bir kurus fazlasini isterse gitmeli, kabul ederse de yedek olmali,
- Marcelo: kesinlikle yetersiz,
- Pektemek: evvelki sene bunun yuzunden sampiyonlugu kaybettik, Cenk oynasaydi yerine buyuk ihtimalle sampiyonduk, Turk kuluplerinden birini kekleyip takas yapabilsek iyi olur.
- Alexis: defol,
- Sosa: duygusal dusunmeyin bu sene iyiydi, Sosa'dan su an para kazandik kazandik, seneye boyle bir performans gostermesini beklemeyin,

Sene sonunda yedeklenmesi gerekenler:

- Tosic: Az kazaniyor, 3. yedek olarak dusunulmeli,
- Olcay: 6-7 milyon euroluk teklif gelse hemen satilmali, fakat gelmez, bu yuzden yedekleyecek futbolcu alinmali,
- Ismail: Ya gitmeli ya da yedek kalmali,
- Atiba: Tamam iyi bir sezon gecirdi, fakat seneye bir yas daha yasli, rotasyonda cok faydali olacaktir ama 33 yasinda neticede,
- Quaresma: Geldiginde faydali olacagini bu fiyata daha iyisini bulamayacagimizi soylemistim ve bolca tartismistik bazi forumdaslarla, yuzumuzu kara cikarmadi ama Atiba icin soylediklerim Quaresma icin de gecerli, yas 33 olacak, Cinlilere 7-8'e kaktirabilsek harika olur, olmazsa yedeklenmeli yedekte faydali olacaktir,
- Tolga: Soze gerek yok,
- Veli: Satilirsa da olur,

Bonuslar:

- Cin'den mutlaka bir adam almali, takimimiz Cin'de gosteri maclarina katilmali transferin ardindan,
- Quaresma 8-9'a Mario Gomez 30 milyona kaktirilabilir Cin'e (Alman milli takimi forveti neticede gol krali oldu), yapilabilirse mutlaka yapilmali,
- Avrupa sampiyonasi oncesinde Tore ve Oguzhan satilmamali. 15-20 milyon arasi teklif gelirse baska tabii, sampiyonada basarili olacagiz,
- Sampiyona oncesinde Polonya milli takimindan Kapustka alinmali,

Bu tabloya bakinca karsimiza cikan durum su:

Mutlaka transfer gereken mevkiler sol bek, stoper, orta sahanin ortasi, 1 kanat (tercihen her iki kanatta oynayabilen birisi). Mario Gomez giderse forvet de gerekir (Mario Gomez ayrica taraftara bir ders olmali, yillar yili yahu bize atan adam lazim dedik hep "yok ama forvetimiz oyuna yardim ediyor, yok pres yapiyor (Pektemek!), yok top indiriyor (Almeida)" turu sacma savunmalar duyduk, Mario Gomez agir, driplingi yok, cok teknik de degil, fakat durmasi gereken yeri biliyor, vuruslari temiz yani atiyor arkadaslar forvet budur bu kadar basit yemisim presini).

Transferde akilli olursak 50 milyon+ gelir elde edebilir ve kazandigimizdan az harcamaya simdikinden guclu bir takim kurabiliriz. Artik ipler elimizde, su anda Fenerbahce batmanin esiginde, GS zaten bitti. Duzgun yonetilen tek kulup biziz, bu seneyi iyi degerlendirir ve iyi planlarsak onumuzdeki 5 senede 4-5 sampiyonluk kazaniriz. Yeter ki akilli hareket edelim, duygusal davranmayalim.

Çevrimdışı Onur Can

Töre ile Frei para ederken satilmali, yerleri anadolu'dan mesela Visca ve Umar Aminu ile doldurulur, öyle büyük bi katki verdikleri yok zaten. Pedro Franco, Alexander Milosevic, Veli Kavlak, Günay Güvenç vs. bunlarin hepsinden de toplam 4-5 milyon bonservis geliri elde edebiliriz. Artan parayla da iyi bi stoper, sag bek ve sol bek alinir (hatta belki fazlasi da olur).

Sol bek çok önemli. Aç kesenin agzini artik, 33 yasinda bonservissiz Evra yillik 2,5-2,75 milyon €'ya hayir diyebilir mi? Diyemez. Her türlü tecrübe'yi görmüs winner birisi. Caner Erkin ile Maxwell imkansiz gibi de olsa sonuçta bonservissiz, imza parasi falan ikna edilmeye çalisilmali. Benfica'nin sözlesme uzatmak istemedigi Portekiz milli takim oyuncusu Eliseu var, bizde parlar, bedava. Bi aralar bizimle anilan Holebas, Vangioni gibi isimler 4-5 milyona gelebilir. Biraz daha para'yi gözden çikarirsan artik Lazio'dan Lulic hatta Milan'da gözden düsmüs Antonelli. Genç olsun diyorsan Feyenoord'da Hollanda milli takiminda da oynayan Terence Konogolo var, gelecekte yildiz olacak olan Lille'in Sidibe'si var. Yeter ki para harcamaya hazir ol, Süper Lig için çok yüksek seviye'de oyuncular bunlarin hepsi.

Çogu kisinin aksine stoperlerimizi begeniyorum. Stoper 3'lüsü Rhodolfo-Marcelo-Tosic gayet iyi, bunlarin yanina bir tane daha solak stoper lazim. Shakhtar'da Rakitskyi var mesela, Töre'den gelecek parayla ver 8-9 milyonu, Kjaer etkisi al. Sampiyonlar Ligi'nde oynayacaksak seviye'yi böyle yükseltmek lazim. Bonservissiz olarak adi geçen Molde'li Forren var mesela, ama çita daha yüksek olacaksa yine 7-8 milyona alabilecegin Zenit'li Lombaerts var, Porto'da az forma sansi bulan Marcano var, var oglu var. Bi ara potansiyeli çok sisirilen ama simdi unutulmus, Senol hoca'yla patlama yapabilecek Doria var, Werder Bremen'de genç yildiz Vestergaard var benim begendigim. Bunlarin hepsi 7-8 milyona alinabilecek, savumaya seviye atlatacak solak stoperler.

Sag tarafa iyi ve tecrubeli, hata yapmayacak bi oyuncu getirmeli. Bonservissiz alternatifler mesela Konko (31), Arbeloa (32), Gökhan Gönül (30) hatta ufak bi sans bile olsa Srna (33), Maicon (33) ve Van der Wiel (27). Bunlardan biri olmayacaksa 3-4 milyona Augsburg'dan Verhaegh ya da Leverkussen'dan eski dost Hilbert getirilebilir. Hepsi takimin savunmasina seviye atlatacak isimler.

Ön libero'da Atiba'yi yedekleyecek tek ismin Necip Uysal olmasi tabii ki problem. Oraya transfer yapmamiz kesin gibi, sampiyon olmus takimda neredeyse hiç oynamayan Gökhan Inler sonunda gerçekten gelebilir, orada kalmayacagi en azindan belli. Ön libero için alternatifler bitmez zaten, Atiba da yaslanacagi için seneye bütün maçlarda oynayamaz, onun yedegi olacak, yedek oturmayi sorun etmeyecek birini bulsak yeter. Ilk 11 seviyesinde olmasina gerek yok. Bana kalsa hemen Raheem Lawal derim. Çok güzel bi yedek olur takimda, ucuz da olur.

En önemli konulardan biri de kaleci. Senol hoca'nin yabanci kaleci ile çalismayacagi hepimizin malumu. Boyko'ya 4+ milyonluk bi teklif gelirse satilir ama gelecegini hiç sanmiyorum. Boyko'yu yedekte bekletecek bi yerli kaleci bulmamiz gerekiyor ki o isimin kim oldugunu herkes biliyor. Senol Günes'in elinde belki de bir dünya yildizina dönüsecek olan Volkan Babacan. Su anda en iyi yerli kaleci. Iyi bir savunma ile daha da iyi olacaktir. Ne yapip edip almamiz gerekiyor. Basaksehirin "Ismail Köybasi + 3 milyon" gibi bir teklife hayir diyebilecegini sanmiyorum. En azindan o tarz bi teklif ile (Veli Kavlak, Serdar Kurtulus, Alexis, Pektemek vs.) oyuncu takasi sayesinde hem o oyuncunun maaslarindan kurtulup hem de daha dusuk bi miktara trasnfer edebiliriz.

Yani bana göre transfer dönemi sonunda tablo bu olmali:

Transfer gelirleri (Töre, Frei ve Aras, Veli, Milo gibi 4-5 gereksiz oyuncu): 20-25 milyon €
Transfer giderleri ise
- sag bek: bonservissiz (büyük ihtimal bonservissiz yoksa 3-4 milyon) mesela Konko/Srna
- stoper: 9 milyon (artik cidden iyi birini almaliyiz) mesela Rakitskyi/Vestergaard/Lombaerts
- sol bek: 5 milyon (bonservissizlerden biri olmazsa) mesela Sidibe/Antonelli
- kaleci: 3,5 milyon (Volkan Babacan için çikacak para miktari böyledir herhalde)
- kanatlar: ucuza bitirilmeli, 4 milyon diyelim
- ön libero: 4,5 milyon (Inler için Leicester kaç isterse artik) ya da 2 milyon'a Lawal
Toplam: 20-25 milyon. Daha ucuz ya da daha pahali da olabilir tabi transfer edilen isimlere göre. Bence hiç de uçuk bi transfer hayali degil bunlar, Sampiyonlar Ligi'nde oynayacaksak en azindan transfer gelirimiz kadar para harcayabilmeliyiz.

Bi de adettendir kuralim transferler sonrasi olusabilecek savunma'yi:

Volkan Babacan
Verhaegh-Rhodolfo-Rakistkyi-Sidibe

Bence çok iyi. Yorumlarinizi duymak isterim bunun hakkinda.

Çevrimiçi murat baltacı

Transfer nöbetini ilk etapta gelecekler için değil gidecekler için tutalım bence.

tolga,pektemek,serdar,veli,alexis,marcelo,ismail,pedro,milo bu oyuncular gitmeliki yerlerine kaliteli oyuncular alabilelim.

Tartışılmayacak kaleci,becki yedeğe atacak sağ bek,çok iyi avrupa çapında iki stoper bitanede rodolfo ile yedek bekleyecek bi stoper keşke çağlar olsaydı bu,kaliteli bir sol bek yedeği ,atibayı dinlendirecek birliktede oynayacak iki yönlü lucas levia tarzı bi orta saha,töre satılıp kanata adam eksilten şut çeken gole dönük bi oyuncu diğer mevkilere kaliteli oyuncular alınırsa kanata visca da alınabilir,üçüncü bi forvet oumar,nakulma gibi uygun bi oyuncu alınabilir.

Bu hamlelerin hepsi yapılmasa bile kilit noktalara kaliteli hamleleri mutlaka yapmalıyız. Rakiplere asıl darbeyi eksik bölgelerimize kaliteli oyuncular alarak vuracağız üç beş sene ambargo koyabilmek ve uefa kupasını getirebilmek için tarihi kadroyu kurmalıyız.
BeŞiKtAşK

Çevrimdışı Gordon Baba

tüm elit takımlarda tandem ikilisi 190 lık iki kuledir...

Bu bilgi yanlış.

Çevrimdışı Gordon Baba

5 tane transfer yeterli olur:
1) ospina
2)skrtel
3)van der wiel
4)kolarov
5)lucas leiva ya da ona benzer bir orta saha :)
 


 

Skrtel
Van Der Wiel
Kolarov...

Bu üçü, kalitesi ücretinden düşük oyuncular. Başka bir deyişle overrated.
[ Son Düzenleme: 11 Mayıs 2016, 06:03:02 Gordon Baba ]

Çevrimdışı Gordon Baba

Küme düşen Newcastle'ın santraforları şunlarmış:
Aleksandar Mitrovic
Seydou Doumbia
Papiss Cisse

Özellikle Mitrovic, izlediğim maçlarda, Beşiktaş'ta kendisini hayal ettiğim futbolcuydu. 18 milyona Newcastle'a gitti.
EPL'de küme düşen takımların gelirleri hemen düşmüyor ama Mitrovic Championship'te oynamak istemeyebilir.
Bakalım seneye nerede olacak...

EssiLor

  • Ziyaretçi


Alexis Tolga Zengin Pektemek Serdar İsmail ve Olcay ı derhal gönderip yerlerine daha iyi oyuncular Almalıyız.
Hücum hattımız Quaresma Töre Kerim Frei Cenk gibi oyuncularla zaten güvende
Yeni sezona gökhan Quaresma ile başlarız
Olcayın yerine daha iyi biri almak lazım yalnızca boş boş koşmanın bir faydası olmadığının farkında olan biri almalıyız.
[ Son Düzenleme: 11 Mayıs 2016, 08:40:16 Erdem Ayaz ]

Çevrimdışı Mehmet Ali C.

Skrtel
Van Der Wiel
Kolarov...

Bu üçü, kalitesi ücretinden düşük oyuncular. Başka bir deyişle overrated.
ben pek katılmıyorum bu oyuncular takım kalitesini çok ciddi artırırlar enfes bir kadromuz olur maliyetlerini karşılamamız da zor tabi :)

Çevrimdışı Kemal

bu mitroviçi bize kakalayacaklardıya Allah korudu .

Çevrimdışı Gürcan

Gökhan töre %95 gidecek. Insallah minimum 15 m euro kazaniriz.

Tolga muhtemelen torpillede olsa kalacak takimda. Ismaile 1 m euro dan fazla vermeyecez bence.

Tosicten yedek olur stoper de.

Bizim biran önce defansi yeniden kurmamiz gerek.sag bek e muhtemelen g.gönul ile anlasacaz cunku bonservis yok. Serdar da gidecek zaten.beck f.gonul gayet yeterli.

Stopere 1 a  class stoper sart. En az. Yoksa bizi mahvederler cl de.
Sol beck zaten kanayan yaramiz artik. Buna artik bir cozum sart 5 10 15 neyse verip cozmek gerekm ucuz etin yahnisi olmuyor artik.

Çevrimdışı Mehmet Ali C.

bu mitroviçi bize kakalayacaklardıya Allah korudu .
mitroviç kim abi ?

Çevrimdışı Gordon Baba

ben pek katılmıyorum bu oyuncular takım kalitesini çok ciddi artırırlar enfes bir kadromuz olur maliyetlerini karşılamamız da zor tabi :)

Ben de maliyetlerini ölçüt aldım zaten. Yoksa elbette kaliteli oyuncular :)

EssiLor

  • Ziyaretçi


Gökhan ve Quaresma gitsin diyen adamla zaten futbol tartışmam da
Tolga Olcay Alexis Pektemeği muhakkak göndermeliyiz
Hele ki Tolga
Oğuzhan Sosa Töre Quaresma Gomez Frei Kalmalı
Atiba ve Cenk Tosun zaten kalır
Adleri alırsak iyi olur Defansa Skrtel bir iki tane daha stoper alırız.

Çevrimdışı Gordon Baba

Gökhan ve Quaresma gitsin diyen adamla zaten futbol tartışmam da
Tolga Olcay Alexis Pektemeği muhakkak göndermeliyiz
Hele ki Tolga
Oğuzhan Sosa Töre Quaresma Gomez Frei Kalmalı
Atiba ve Cenk Tosun zaten kalır
Adleri alırsak iyi olur Defansa Skrtel bir iki tane daha stoper alırız.

Gökhan ve Quaresma gitsin.

Çevrimdışı Ensar

ya şaka gibi yorumlar görüyorum gerçekten :D herkes birileri gitsin istiyor toplasan takımda 10 kişi kalıyor :D biraz daha gerçekçi olmalıyız , dün birisi demişti burası istek hayal sayfası olmuş :)
Aslolan hayattır , hayat da Beşiktaş !

Çevrimdışı Gordon Baba

ya şaka gibi yorumlar görüyorum gerçekten :D herkes birileri gitsin istiyor toplasan takımda 10 kişi kalıyor :D biraz daha gerçekçi olmalıyız , dün birisi demişti burası istek hayal sayfası olmuş :)
Guti'yi istiyoruz. Sarı saçına kurban olduğum :)

Çevrimdışı Kemal

mitroviç kim abi ?


mitroglou yazacaktım yanlış tamamladı kardeşim .

Çevrimdışı Ensar

Guti'yi istiyoruz. Sarı saçına kurban olduğum :)
bak guti'yi bende isterim :D
Aslolan hayattır , hayat da Beşiktaş !

Çevrimdışı Ömer Fikri Er

Yorumları büyük keyifle takip ediyorum : )
En az normal sezon kadar keyifli transfer süreci

Yazılan isimlere bakarsak  takımda 5 6 dan fazla yerli kalmayacak  :evillol:
Arkadaslar yabancı sınırı kalkmadı, hala iyi yerlilere ihtiyaç var.
Özellikle stoper olmak üzere savunmanin her bölgesi için yerlilere ihtiyacımız var

Çevrimdışı tangaz

Fenerbahçe ve Galatasaray'ı tutanların taraftarlık hikayeleri popülerlik, başarılar, şampiyonluklar ve egemen ideolojileriyle örtüşür. Beşiktaşlılık, anlatılması zor bir damara bağlıdır...

"Ben belli bir takıma karşı değil, yenilgiye karşı oynarım" Eric Cantona

Çevrimdışı tangaz

5 tane transfer yeterli olur:
1) ospina
2)skrtel
3)van der wiel
4)kolarov
5)lucas leiva ya da ona benzer bir orta saha :)
 


 

güzel 5li ama olabilirliği yok @Mehmet Ali C.
Fenerbahçe ve Galatasaray'ı tutanların taraftarlık hikayeleri popülerlik, başarılar, şampiyonluklar ve egemen ideolojileriyle örtüşür. Beşiktaşlılık, anlatılması zor bir damara bağlıdır...

"Ben belli bir takıma karşı değil, yenilgiye karşı oynarım" Eric Cantona

Çevrimiçi Koa_lAA

geçen yaz da aynısı oldu... herkes yok şunu alalım yok bunu getirelim falan filan.. sonra kulüp kimseyi almadı tabi :D

buralar yangın yeri... 6. hafta (fb derbisi vardı o hafta) hoca gider falanlar... bugünlere geldi çok şükür hoca..

bu transfer dönemindede aynısı olcak sanırım... yine beklentiler tavan yapmış durumda.. ama mesela okadar çok stoper (!) varken takımda sanmıyorum 2 tane daha alsınlar.. 1 stoper alıp orayı kapatırlar..

Çevrimdışı tangaz

Skrtel
Van Der Wiel
Kolarov...

Bu üçü, kalitesi ücretinden düşük oyuncular. Başka bir deyişle overrated.

oynadıkları ligler ve takımların maaşları paralelinde ücretler alıyorlar, bu yorumu yaparken bunu da göz önünde bulundurmalısın. örneğin hilbert bizim verdiğimiz 800bini beğenmedi 1,2 istedi ama almanyaya gidip 450binlik kontrat yaptı. pektemek 1,7M kontratı olan bir oyuncu hatta bizim renklilerdeki herkes overrated. bu açıdan bakmalısın!
Fenerbahçe ve Galatasaray'ı tutanların taraftarlık hikayeleri popülerlik, başarılar, şampiyonluklar ve egemen ideolojileriyle örtüşür. Beşiktaşlılık, anlatılması zor bir damara bağlıdır...

"Ben belli bir takıma karşı değil, yenilgiye karşı oynarım" Eric Cantona

Çevrimdışı Gordon Baba

bilgi %90 oranında doğrudur Sn. Milne :) @Gordon Baba

''Üst seviye takımlar'' söyleminden farklı şeyler anlaşılabilir gerçi, sonuçta herkesin kendi kriterleri vardır :)
Ancak şu örnekleri verebilir: Barca, Real, Atletico, BvB, Chelsea, PSG... Bunlarda ortalama tandem 190 cm değil.


Etiketler: