2015/16 Transfer Sezonu
×
2015/16 Transfer Sezonu

Beşiktaş Forum|2015/16 Transfer Sezonu 2015/16 Transfer Sezonu ile ilgili tüm paylaşımları bu başlıkta yapacağız.

0 Üye ve 35 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

2015/16 Transfer Sezonu  [Okunma sayısı 11656194 defa] 2015/16 Transfer Sezonu

Çevrimdışı Yusuf Tekeli

Arkadaşlar merhaba!

Aranıza yeni katılmış bulunmaktayım,

Costil - Mandanda - Adler - Ospina - Cillessen bu isimlere hiçbir itirazım yok hepsi iyi kaleciler. Fakat maliyetleri ne olur, klüpleri bu oyuncuları satmak ister mi bunlar bilinmeyenler.
Bonservis olarak en uygun isim Adler gibi gözüküyor 3M euro ile.

Uzun süredir Football Manager oynarım, kendimi bildim bileli diyebiliriz (CM 2001-2002) versiyonu ile oynamaya başladım bu oyunu. Daha sonra bu oyunun online versiyonunda (FM Live) 1 sene civarı beta tester olarak yer aldım. Yaklaşık 100-200 kişinin dahil olduğu bu beta testte her sene şampiyon olarak lig atlayıp, kupalar kaldırıp 7 sezon içinde 25-30 sezondur oyunu oynayan grubun tepesine yerleştim.

Çok iyi bir futbol izleyicisi değilim fakat bu oyunu oynadığım sürede özellikleri iyi yapılmış veya iyi olacağı söylenen birçok oyuncunun futbol dünyasında iyi yerlere geldiğini gördüm.
15-21 yaşları arasında wonderkid olacağı söylenen  bazı oyuncuların geleceği diğerleri kadar parlak olmasada oyunun son derece detaylı ve değerli bir dataya sahip olduğunu düşünüyorum.

Dün başkanımızın açıklamasını okuduktan sonra kaleci konusunda ufak çaplı bir araştırma yapmak istedim, FM 2015'i tekrar bilgisayarıma kurdum ve oyuncuların gizli özelliklerinide görebilmeyi sağlayan FM Genie Scout programını indirdim. Bu program sayesinde oyunda iyi seviye scoutlara sahip olmadan tüm database'e ulaşmak mümkün oluyor.
Klübümüzün mali durumunuda göze alarak 6M Euro altında bonservise sahip yaşları 21-35 arasında olan tüm kalecileri minimum bazı özellikler koyarak (Refleks, ziplama, devamlılık, top tutma, cesaret, sezgi, sakatlanmama vb) filtreleyip aralarından beğendiğim ratinglere sahip olanları listeledim.
Daha sonra bu listede bulunan oyuncuları Transfermarkt (Fiyat-Performans) ve Youtube kullanarak ayrı bir filtreden daha geçirdim.

Listemdeki isimlerin bazıları tanıdık gelecektir fakat yinede göz atmaya değer olduklarını düşünüyorum. (Timo Horn, Dragovic, Maxym Koval, Guilherme vs gibi isimleri zaten bir çoğumuz biliyoruz. Bu yüzden onları listeye almadım..)

Hazırladığım listedeki oyuncuların;
*Football Manager 2015'de bulunan şimdiki özellik tablolarını ve gelecekte olabilecek tahmini potansiyellerini.
*Transfermarkt URL'lerini
*youtube videolarını izninizle sizlerle paylaşıyorum.

Öncelikle ismi klübümüzle anılan Ospinanın FM 2015 özelliklerini örnek olması açısından paylaşalım:
Mevcut Özellikleri:


Tahmini Potansiyel:



Listemize Başlayalım...
1. Sergio Romero (Manchester United), ismi tanıdık gelecek birkaç oyuncudan. Kendisi De Gea nın arkasında yedek kaleci olarak bekliyor. Uzun süredir oyunda iyi yapılan oyuncuların başında geliyor, kariyerinde oynadığı 206 maçta 209 gol yemiş ve Sampdoria'da oynadığı bir sezon hariç (Serie B) hep kalbur üstü liglerde oynamış.
Değeri: 5M Euro

Mevcut Özellikleri:


Tahmini Potansiyel:


 
FM özelliklerini yorumlayacak olursak kendisi oldukça dolu bir profile sahip.
Gözüme ilk bakışta çarpan dezavantajları: Yumruklamaya yatkınlığı ve egzantrik olması. (farklılık - olmadık anda olmadık haraketlerde bulunabilme, hatalara sebep olabilmektedir)

Romero Transfermarkt: http://www.transfermarkt.com.tr/sergio-romero/profil/spieler/30690

2014 Dünya kupasında yaptığı kurtarışlarından derlenmiş Video: 

Manu'da ilk maçı:

2. Cassio (Corinthians Paulista) 4.5M Euro: Brezilya ligini takip edenlerin aşına olduğu bir isim, kariyeri boyunca genelde gollü liglerde oynamasına rağmen 179 maçta 163 gol yemiş. Gücü, sıçrama özelliği ve azmiyle öne çıkan bir kaleci. Göze ilk çarpan dezavantajları adaptasyon sorunu yaşayabilecek olması ve soğukkanlı olmaması.
Mevcut Özellikleri:


Potansiyel Özellikler:

 
Transfermarkt URL: http://www.transfermarkt.com.tr/cassio/profil/spieler/50144
2008-2009 yılında PSV de oynarken 1 maçta 20 gol yediği yazıyor arkadaşın. Sanırım burada bir hata var. Eğer bu datayı düzeltirsek istatistikleri daha da iyi olacaktır.

Youtube:
Açıkçası vidyoyu izlerken kendisini biraz dağınık buldum. Uzman arkadaşlar fakat istatistikleri dolayısıyla oyuncuyu paylaşmak istedim, uzman arkadaşlar daha iyi yorumlayacaktır.

3. Loris Karius (Mainz), 5M Euro: Yasaklı Link takip ederken taraftarımızın ismini sıkça telafuz ettiğini gördüğüm isimlerden biri. Kendisinin FM profiline baktığımızda göze çarpan dezavantajı çok iyi bir zıplama özelliği ve hava üstünlüğünün olmaması. Sezgileri, ani çıkışları ve iyi bir takım oyuncusu olması ilk gözüme çarpan detaylar.

Mevcut Özellikleri:

 
Tahmini Potansiyel:

 
Transfermarkt URL: http://www.transfermarkt.com.tr/loris-karius/profil/spieler/85864

Evet, Kariusun transfermarkt verilerini incelediğimizde kariyerinin neredeyse tümünü Mainz klübünde geçirdiğini ve  110 maçta 153 gol yediğini görüyoruz. Bu sezon ise 17 maçta 23 gol yemiş.
Eğer bir karşılaştırma yapacak olursak Mainz'ın bir alt sırasında bulunan Köln kalecisi Timo Horn 17 maçta 21.
Bir üst sırada bulunan Hannover kalecisi Zieler ise 17 maçta 29 gol yemiş. Oldukça iyi bir kaleci olarak gösterilen ve 8M Euro değeri olan Zielerin 228 maçta 334 gol yemesi ise bir başka detay.
Buradan yola çıkarsak Kariusun 110 maçta 153 gollük ratinginin o kadar da kötü olmadığı sonucuna varabiliriz.

Karius Youtube:
Vidyosunu izlediğimde kendisini çok canlı buldum, gerçekten sezgileri kuvvetli ve iyi çıkışları var. Lakin bacak arasına gelen toplarda biraz sıkıntı yaşıyor gibi geldi bana. Uzman arkadaşlar daha iyi değerlendirecektir.

4. Marcelo Grohe (Gremio) 4.5M Euro: FM serilerinde senelerdir iyi yapılan bir başka kaleci. Alman pasaportuna sahip bir Brezilyalı. Kariyerine baktığımızda tümünü Gremio klübünde geçirdiğini ve 145 maçta 127 gol yediğini görüyoruz. Öne çıkan özelliği refleksleri ve topu iyi tutması.

Mevcut Özellikleri:

 
Tahmini Potansiyel:
Eklemeye gerek duyulmamıştır çünkü programla potansiyeli koyduğumuzda özelliklerde bir değişim gözükmüyor.

Transfermarkt URL: http://www.transfermarkt.com.tr/marcelo-grohe/profil/spieler/52313

Youtube:
Vidyosunu izlediğimde ilk gözüme çarpan detay arkadaşın kendinden emin bir duruşu olması, bir diğer yorumum ise kendisinin ayakta kalan kaleci tanımına uyması.

5. Ciprian Tataruşanu (Fiorentina) 4.5M Euro: Sıra geldi 1.98 boyundaki Romen kaleciye. Kendisinin FM profiline baktığımızda oldukça yüksek bir zıplama puanına, sağlam reflekslere ve liderlik özelliklere sahip olduğunu görüyoruz. Düşük olarak puanlanmış özellikleri ise sezgileri ve cesareti. Lider özelliklere sahip bir oyuncunun düşük cesarete sahip olması ilginç.
Kariyeri boyunca 267 maçta 242 gol yemiş. Avrupa tecrübesi yüksek.

Mavcut Özellikleri:

 
Tahmini Potansiyel:

 
Transfermarkt URL: http://www.transfermarkt.com.tr/ciprian-tatarusanu/profil/spieler/55282

Youtube:

6. Jonathan Orozco (CF Monterrey) 2.5M Euro: Açıkça söylemek gerekirse daha önce ismini duyduğum bir oyuncu değil. Güney Amerikalı tanımına uygun bir kaleci olduğu izlenimi bıraktı bende. FM profilinde öne çıkan veya göze batan bir özellik pek gözükmüyor. Çok fazla oyuncu inceleyen biri olarak dikkatimi çeken bek oyuncularına benzer bir zihin ve fizik dağılımı olması. Çılgın kurtarışları var bu oyuncunun, libero tipi kaleci.
Kariyeri boyunca CF Monterrey takımında oynamış ve 314 maçta 384 gol yemiş.

Mevcut Özellikler:

 
Tahmini Potansiyel:



Transfermarkt URL: http://www.transfermarkt.com.tr/jonathan-orozco/profil/spieler/53592
Youtube:

7: Maarten Stekelenburg (Southampton) 1M Euro: Çoğumuzun yakından tanıdığı Hollandalı hırs küpü dev. Kötü sezonları oldu evet fakat bu sene iyi bir performans gösteriyor. 17 maçta 19 gol yemiş. Oyuncunun özelliklerini anlatmaya pek gerek yok sanırım. Özellikle dikkat çeken bir durum var, Southamptonun 12m Euro vererek aldığı Forster 8 Şubatta sakatlığından geri dönüyor. Ayrıca Gazzaniga adlı bir adet yedek kalecileri daha var.
Southamptonun kapısını çalmak için iyi bir fırsat olabilir.

Mevcut Özellikleri:

 
Transfermarkt URL: http://www.transfermarkt.com.tr/maarten-stekelenburg/profil/spieler/4311

Youtube:

8) Jeroen Zoet (PSV) 5.5M Euro: Kaleci memleketi Hollandadan bir başka oyuncu. Kendisi PSV fabrikasından çıkmış ve son derece dikkat çekici bir profile sahip. Fiziksel olarak çok iyi olmadığını ve iyi bir centilmen olarak adlandırılamayacağını görüyoruz lakin FM'nin sadece en iyi oyunculara koyduğu bazı kişilik özelliklerine sahip. Çok yüksek hırs, baskılara dayanma profesyönellik değerleri. yine aynı şekilde yüksek zihinsel özellikler. Kalecilik özellikleride yine iyi dağılmış gözüküyor.

Mevcut Özellikleri:

 
Tahmini Potansiyel:

 
Transfermarkt URL: http://www.transfermarkt.com.tr/jeroen-zoet/profil/spieler/79045
Youtube:

9: Cican Stankovic (Red Bull Salzburg) 1.25M Euro: Bu arkadaşımız Temmuz ayında transfer olmuş Red Bull'a. Oldukça çalışkan ve geleceği olan bir oyuncu olduğu görülebiliyor. Mevcut FM özelliklerine bakarsak kendisinden birinci kaleci olmasını beklemek fazla iyimser olacaktır. Bu oyuncunun FM 2016 özelliklerininde çok iyi yapıldığı söyleniyor. İsterdim Sambade gibi bir antrenörle çalışmasını.

Mevcut Özellikleri:

 
Tahmini Potansiyel:

 
Transfermarkt URL: http://www.transfermarkt.com.tr/cican-stankovic/profil/spieler/127679
Youtube:

Baya emek vermişsin eline koluna sağlık :hosgeldin :claps:
Vakit varken tomurcukları topla. Zaman hala uçup gidiyor. Ve bugün gülümseyen bu çiçek, yarın ölüyor olabilir.

"I don't know if we each have a destiny, or if we're all just floatin' around accidental-like on a breeze. But I, I think maybe it's both."

Çevrimdışı Erman1903

Teşekkürler Yusuf bey, hoşbuldum. :) Uğraşayım dedim.

Çevrimiçi Necmi

Teşekkürler Yusuf bey, hoşbuldum. :) Uğraşayım dedim.
Eline sağlık tekrar hoş geldin
burda kimse kimseye bey diye hitap etmez hepimiz aileyiz :)
birde tolga nın istatistiklerini çıkarsaydın mukayese ederdik :D

Çevrimdışı AmaralGürses

Eline saglik @Erman1903 ve  :hosgeldin

Bu rakamlara bakinca keske tatar usagini alsaymisiz yazin bostayken... adam iyi de sezon geciriyor italya'da.

Çevrimiçi murat

stakalenburg ve zoet hariç hepsini çöpe at.diğerlerinde en önemli özellik (çirkeflik) zayıf kalmış. :kop: birde boykoyla karşılaştırma olsaydı  :lol:
@Yunus Emre Dökmeci
[ Son Düzenleme: 03 Ocak 2016, 03:55:09 MURAT ]

Çevrimdışı TayfurU

Kisacasi "uc kurus daha fazla vermedik" diye kaptirmadik adami.. Yaygin kani bu maalesef ve bazi arkadaslar bunu yazip cizip duruyorlar surekli.

yok çok net hatırlıyorum yabancı sayısı her sene 1 azalacaktı bizde bu sayıyı kalede kullanmak istemedik

Çevrimdışı BesiktasTaraftari

Yahu senin futbolcun Sosa estudiantes kulubunun taraftarları twittera her gün come to estudiantes diyecek ve Sosa bunalrı devamlı beğenecekde biz sinirlenmeyeceğiz üzülmeyeceğiz öylemi kendi tarafınızdan bakmayın sadece olaya.Karşı taraftan bakınca bu hiçte etik bir olay değil.Benim lafım Mbia'yı paragoz diye istemeyip Ospina'yı isteyenlere.Ayrıca 2 transferide çok istiyorum umrumda değil karakterleri kızımıza damat almıyoruz takımımıza oyuncu alıyoruz.

Genc dostum Twitter'da futbolcularin hesaplarini takip edip gelen yorumlara icleniyorsan hayat tercihlerini gozden gecirmende fayda var derim. :)

Çevrimdışı Erman1903

Boyko malesef gözükmüyor databasimde. Belli başlı ligler ekli sadece. Böyle yapıldığı zaman bazı oyuncular gözükmeyebiliyor, Dniproda Jan Lastuvka ve bir adet yedek kaleci,Ukrayna milli takımına baktığımızda Pyatov, Bezotosyni ve Koval gözüküyor kaleciler olarak.

Bana göre fikirler %100 doğru veya %100 yanlış olarak tanımlanamaz. Sizin çöpünüz bir başkasının hazinesi olabilir. Sonuçta ben oyuncu izleme uzmanı değilim, hazır veri üzerinden çalışmak dışında başka opsiyonum yok.

Belli bir değerin üstünde olan oyuncuları ve ismi zaten sıkça telaffuz edilenleri listeye almadım.

Başta belirttiğim gibi Costil, Cillasen, Mandanda, Adler vb gibi gözde isimler keşke olsa..   

Saygılar,


Çevrimdışı BesiktasTaraftari

Teşekkürler Yusuf bey, hoşbuldum. :) Uğraşayım dedim.

Sevgili Erman. Emeklerin icin tebrik ederim fakat maalesef Besiktas yonetimi forumu takip etmiyor. Etseler de bir oyundan aldigin ciktilarla ne kadar kredibiliten olur bilemiyorum. Simdi sana tavsiyem o bilgisayari kapatman, ardindan disari cik, arkadaslarinla bir seyler yap, git futbol basketbol falan oyna. Zira gercek dunya cok guzel bir yer, tek bir kusuru var save yapip kaybettigin maclari tekrar oynayamiyorsun.

Çevrimdışı AmaralGürses

E. Torunogullari: "Devre arası oyuncu transferi yapmak risklidir. Üç bölgeye çalışıyoruz. 10-16 Ocak arasında gelişmeler olur. Ospina devre arası için imkansız. Sezon sonu olsa belki olurdu. Boyko ve Douglas'ın kendi ücretleriyle ilgili hiçbir sorun yok. Ancak Dnipro ile bonservis konusunda görüşmelerimiz sürüyor. Mandanda ile Marsilya'da görüştüm. 6 ay sonra sözleşmesi bitiyor ve Beşiktaş'a gelmek istiyor. Kulübüyle ilgili biraz tıkanıklık var. Aşabilirsek iki isim arasında tercih şansımız doğar. Bir de orta sahaya da bir isim alabiliriz."  -sabah

Mandanda'nin kabul etmis olmasinin transferdeki en yetkili agiz tarafindan dogrulanmasi guzel haber. Ospina kacinci kezdir imkansiz deniyor artik buradan sonra surpriz olma ihtimali bana pek de yuksek gelmiyor. Anlasilan o ki, esas aday Mandanda, eger o olmazsa da Boyko'ya yuklenilecek. Tabi dun Sevilla'da resmi agizdan Boyko'ya talip oldugunu acikladi. O zaman belki de Boyko tamamen sembolik bir hale gelmis de olabilir.  :alala:

Bir de tabi insallah 3.bolge orta saha degil, sol bektir.

Kafamda deli sorular..
[ Son Düzenleme: 03 Ocak 2016, 04:28:49 AmaralGürses ]

Çevrimdışı Erman1903

Sevgili Erman. Emeklerin icin tebrik ederim fakat maalesef Besiktas yonetimi forumu takip etmiyor. Etseler de bir oyundan aldigin ciktilarla ne kadar kredibiliten olur bilemiyorum. Simdi sana tavsiyem o bilgisayari kapatman, ardindan disari cik, arkadaslarinla bir seyler yap, git futbol basketbol falan oyna. Zira gercek dunya cok guzel bir yer, tek bir kusuru var save yapip kaybettigin maclari tekrar oynayamiyorsun.

Tavsiyen için teşekkür ederim fakat gecenin 4ünde bilgisayarın başında olan birinin o bilgisayarı kapat demesini ne kadar ciddiye alabilirim bilmiyorum. Yönetimden biri okusun, beni scout ekibine alsın veya bu oyunculardan birini kesinlikle alalım diye yapmadım o paylaşımı. Sonuçta burası 2015/2016 transfer sezonu başlığı ve insanlar görüşlerini sunuyor.




Çevrimiçi Necmi

Sevgili Erman. Emeklerin icin tebrik ederim fakat maalesef Besiktas yonetimi forumu takip etmiyor. Etseler de bir oyundan aldigin ciktilarla ne kadar kredibiliten olur bilemiyorum. Simdi sana tavsiyem o bilgisayari kapatman, ardindan disari cik, arkadaslarinla bir seyler yap, git futbol basketbol falan oyna. Zira gercek dunya cok guzel bir yer, tek bir kusuru var save yapip kaybettigin maclari tekrar oynayamiyorsun.
Etmediklerini nerden biliyorsun
bilgin varmı sadece Beşiktaş taraftarının internet iletişimini takip eden bir birim
var ve bu birim her hafta yönetimle toplantı yapıyor. Bilgi veriyor. Eminim o toplantıda sürekli adımız geçiyordur.
sen burayı kimlerin takip ettiğini bilsen şaşarsın. Mesela kaleci adler isminin ilk kez bu forumda @Çağrı tarafından söylendiğini
biliyormusun ve söylendikten bir saat sonra sosyal medyaya yayıldığını sonrada basın ve hop oldu bizim
ilgilendiğimiz bir transfer burayı hafife alıyorsun  Burası şu anda Beşiktaşın en büyük taraftar platformu
böyle bir yerin kulüp tarafından takip edilmediğini düşünmek abes olur. @BesiktasTaraftari
ve arkadaşa yaptığın şey çok saygısızca bir emek vermiş bunu eleştirmek senin haddin değil

Çevrimdışı Ensar

Ozaman Sosa satilacak :alala:

@Necmi abi Sosa - Ozi - Tolgay varken ne gerek var Nuri sahine onu anlamadim ben :alala:

Gerci hizli oyun icin uygun bir oyuncu Dortmundda bizim gibi hizli hucum ediyor onlarin sistemine uyuyordu bziim sistemede uyarda Gereklimiydi bence degil :)
geriden okuyorum şuan bunu gördüm ve tepkim aynen şu oldu sesli bir şekilde "yapmaaaaa" ,  fena yemişsin :D
Aslolan hayattır , hayat da Beşiktaş !

Çevrimdışı alimm

mandanda + papy(k) + armero + mbia = 2.5 milyon €

tam fikret orman klasiği :)
Bundan Sonra Her Sene Böyle...

Çevrimdışı Yunus Emre Dökmeci

stakalenburg ve zoet hariç hepsini çöpe at.diğerlerinde en önemli özellik (çirkeflik) zayıf kalmış. :kop: birde boykoyla karşılaştırma olsaydı  :lol:
@Yunus Emre Dökmeci
Boyko adamdir :bandit:
Kopar Kıyamet Çöker Karanlık
Allah Bizi Affetmez Çok Günah Aldık
Sevenler Ayrılmaz Biz Bir Plan Yaptık
Tüm çArşı Cehenneme Kombine Aldık

Çevrimdışı Yunus Emre Dökmeci

geriden okuyorum şuan bunu gördüm ve tepkim aynen şu oldu sesli bir şekilde "yapmaaaaa" ,  fena yemişsin :D
:by2: :by2:
Kopar Kıyamet Çöker Karanlık
Allah Bizi Affetmez Çok Günah Aldık
Sevenler Ayrılmaz Biz Bir Plan Yaptık
Tüm çArşı Cehenneme Kombine Aldık

Çevrimdışı brkntcnr

Tavsiyen için teşekkür ederim fakat gecenin 4ünde bilgisayarın başında olan birinin o bilgisayarı kapat demesini ne kadar ciddiye alabilirim bilmiyorum. Yönetimden biri okusun, beni scout ekibine alsın veya bu oyunculardan birini kesinlikle alalım diye yapmadım o paylaşımı. Sonuçta burası 2015/2016 transfer sezonu başlığı ve insanlar görüşlerini sunuyor.
Yalnız FM database lerini bu kadar küçümsemeyin yani sıradan bir oyun değil bu. Hatta İngiltere'de bir spor programında oyuncu değerlendirmelerini bile FM deki oyuncu güçlerinden yaptıklarını hatırlıyorum. Oyunu oynamak başka birşey buradaki abimiz oyunun database ini kullanıp isimler araştırmış ve bu isimlerin çoğu da gayet iyi isimler. Bende burada Loris Karius ismini falan yazmıştım daha önce burada da görünce sevindim. Üstelik oyuncuları tek tek bulup videolarını izlemiş değerlendirmiş, transfermarkt profillerini vs. bulmuş uğraşmış yani. Emeğine sağlık

TURKCELL T60 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi


Çevrimdışı Ensar

Arkadaşlar merhaba!

Aranıza yeni katılmış bulunmaktayım,

Costil - Mandanda - Adler - Ospina - Cillessen bu isimlere hiçbir itirazım yok hepsi iyi kaleciler. Fakat maliyetleri ne olur, klüpleri bu oyuncuları satmak ister mi bunlar bilinmeyenler.
Bonservis olarak en uygun isim Adler gibi gözüküyor 3M euro ile.

Uzun süredir Football Manager oynarım, kendimi bildim bileli diyebiliriz (CM 2001-2002) versiyonu ile oynamaya başladım bu oyunu. Daha sonra bu oyunun online versiyonunda (FM Live) 1 sene civarı beta tester olarak yer aldım. Yaklaşık 100-200 kişinin dahil olduğu bu beta testte her sene şampiyon olarak lig atlayıp, kupalar kaldırıp 7 sezon içinde 25-30 sezondur oyunu oynayan grubun tepesine yerleştim.

Çok iyi bir futbol izleyicisi değilim fakat bu oyunu oynadığım sürede özellikleri iyi yapılmış veya iyi olacağı söylenen birçok oyuncunun futbol dünyasında iyi yerlere geldiğini gördüm.
15-21 yaşları arasında wonderkid olacağı söylenen  bazı oyuncuların geleceği diğerleri kadar parlak olmasada oyunun son derece detaylı ve değerli bir dataya sahip olduğunu düşünüyorum.

Dün başkanımızın açıklamasını okuduktan sonra kaleci konusunda ufak çaplı bir araştırma yapmak istedim, FM 2015'i tekrar bilgisayarıma kurdum ve oyuncuların gizli özelliklerinide görebilmeyi sağlayan FM Genie Scout programını indirdim. Bu program sayesinde oyunda iyi seviye scoutlara sahip olmadan tüm database'e ulaşmak mümkün oluyor.
Klübümüzün mali durumunuda göze alarak 6M Euro altında bonservise sahip yaşları 21-35 arasında olan tüm kalecileri minimum bazı özellikler koyarak (Refleks, ziplama, devamlılık, top tutma, cesaret, sezgi, sakatlanmama vb) filtreleyip aralarından beğendiğim ratinglere sahip olanları listeledim.
Daha sonra bu listede bulunan oyuncuları Transfermarkt (Fiyat-Performans) ve Youtube kullanarak ayrı bir filtreden daha geçirdim.

Listemdeki isimlerin bazıları tanıdık gelecektir fakat yinede göz atmaya değer olduklarını düşünüyorum. (Timo Horn, Dragovic, Maxym Koval, Guilherme vs gibi isimleri zaten bir çoğumuz biliyoruz. Bu yüzden onları listeye almadım..)

Hazırladığım listedeki oyuncuların;
*Football Manager 2015'de bulunan şimdiki özellik tablolarını ve gelecekte olabilecek tahmini potansiyellerini.
*Transfermarkt URL'lerini
*youtube videolarını izninizle sizlerle paylaşıyorum.

Öncelikle ismi klübümüzle anılan Ospinanın FM 2015 özelliklerini örnek olması açısından paylaşalım:
Mevcut Özellikleri:


Tahmini Potansiyel:



Listemize Başlayalım...
1. Sergio Romero (Manchester United), ismi tanıdık gelecek birkaç oyuncudan. Kendisi De Gea nın arkasında yedek kaleci olarak bekliyor. Uzun süredir oyunda iyi yapılan oyuncuların başında geliyor, kariyerinde oynadığı 206 maçta 209 gol yemiş ve Sampdoria'da oynadığı bir sezon hariç (Serie B) hep kalbur üstü liglerde oynamış.
Değeri: 5M Euro

Mevcut Özellikleri:


Tahmini Potansiyel:


 
FM özelliklerini yorumlayacak olursak kendisi oldukça dolu bir profile sahip.
Gözüme ilk bakışta çarpan dezavantajları: Yumruklamaya yatkınlığı ve egzantrik olması. (farklılık - olmadık anda olmadık haraketlerde bulunabilme, hatalara sebep olabilmektedir)

Romero Transfermarkt: http://www.transfermarkt.com.tr/sergio-romero/profil/spieler/30690

2014 Dünya kupasında yaptığı kurtarışlarından derlenmiş Video: 

Manu'da ilk maçı:

2. Cassio (Corinthians Paulista) 4.5M Euro: Brezilya ligini takip edenlerin aşına olduğu bir isim, kariyeri boyunca genelde gollü liglerde oynamasına rağmen 179 maçta 163 gol yemiş. Gücü, sıçrama özelliği ve azmiyle öne çıkan bir kaleci. Göze ilk çarpan dezavantajları adaptasyon sorunu yaşayabilecek olması ve soğukkanlı olmaması.
Mevcut Özellikleri:


Potansiyel Özellikler:

 
Transfermarkt URL: http://www.transfermarkt.com.tr/cassio/profil/spieler/50144
2008-2009 yılında PSV de oynarken 1 maçta 20 gol yediği yazıyor arkadaşın. Sanırım burada bir hata var. Eğer bu datayı düzeltirsek istatistikleri daha da iyi olacaktır.

Youtube:
Açıkçası vidyoyu izlerken kendisini biraz dağınık buldum. Uzman arkadaşlar fakat istatistikleri dolayısıyla oyuncuyu paylaşmak istedim, uzman arkadaşlar daha iyi yorumlayacaktır.

3. Loris Karius (Mainz), 5M Euro: Yasaklı Link takip ederken taraftarımızın ismini sıkça telafuz ettiğini gördüğüm isimlerden biri. Kendisinin FM profiline baktığımızda göze çarpan dezavantajı çok iyi bir zıplama özelliği ve hava üstünlüğünün olmaması. Sezgileri, ani çıkışları ve iyi bir takım oyuncusu olması ilk gözüme çarpan detaylar.

Mevcut Özellikleri:

 
Tahmini Potansiyel:

 
Transfermarkt URL: http://www.transfermarkt.com.tr/loris-karius/profil/spieler/85864

Evet, Kariusun transfermarkt verilerini incelediğimizde kariyerinin neredeyse tümünü Mainz klübünde geçirdiğini ve  110 maçta 153 gol yediğini görüyoruz. Bu sezon ise 17 maçta 23 gol yemiş.
Eğer bir karşılaştırma yapacak olursak Mainz'ın bir alt sırasında bulunan Köln kalecisi Timo Horn 17 maçta 21.
Bir üst sırada bulunan Hannover kalecisi Zieler ise 17 maçta 29 gol yemiş. Oldukça iyi bir kaleci olarak gösterilen ve 8M Euro değeri olan Zielerin 228 maçta 334 gol yemesi ise bir başka detay.
Buradan yola çıkarsak Kariusun 110 maçta 153 gollük ratinginin o kadar da kötü olmadığı sonucuna varabiliriz.

Karius Youtube:
Vidyosunu izlediğimde kendisini çok canlı buldum, gerçekten sezgileri kuvvetli ve iyi çıkışları var. Lakin bacak arasına gelen toplarda biraz sıkıntı yaşıyor gibi geldi bana. Uzman arkadaşlar daha iyi değerlendirecektir.

4. Marcelo Grohe (Gremio) 4.5M Euro: FM serilerinde senelerdir iyi yapılan bir başka kaleci. Alman pasaportuna sahip bir Brezilyalı. Kariyerine baktığımızda tümünü Gremio klübünde geçirdiğini ve 145 maçta 127 gol yediğini görüyoruz. Öne çıkan özelliği refleksleri ve topu iyi tutması.

Mevcut Özellikleri:

 
Tahmini Potansiyel:
Eklemeye gerek duyulmamıştır çünkü programla potansiyeli koyduğumuzda özelliklerde bir değişim gözükmüyor.

Transfermarkt URL: http://www.transfermarkt.com.tr/marcelo-grohe/profil/spieler/52313

Youtube:
Vidyosunu izlediğimde ilk gözüme çarpan detay arkadaşın kendinden emin bir duruşu olması, bir diğer yorumum ise kendisinin ayakta kalan kaleci tanımına uyması.

5. Ciprian Tataruşanu (Fiorentina) 4.5M Euro: Sıra geldi 1.98 boyundaki Romen kaleciye. Kendisinin FM profiline baktığımızda oldukça yüksek bir zıplama puanına, sağlam reflekslere ve liderlik özelliklere sahip olduğunu görüyoruz. Düşük olarak puanlanmış özellikleri ise sezgileri ve cesareti. Lider özelliklere sahip bir oyuncunun düşük cesarete sahip olması ilginç.
Kariyeri boyunca 267 maçta 242 gol yemiş. Avrupa tecrübesi yüksek.

Mavcut Özellikleri:

 
Tahmini Potansiyel:

 
Transfermarkt URL: http://www.transfermarkt.com.tr/ciprian-tatarusanu/profil/spieler/55282

Youtube:

6. Jonathan Orozco (CF Monterrey) 2.5M Euro: Açıkça söylemek gerekirse daha önce ismini duyduğum bir oyuncu değil. Güney Amerikalı tanımına uygun bir kaleci olduğu izlenimi bıraktı bende. FM profilinde öne çıkan veya göze batan bir özellik pek gözükmüyor. Çok fazla oyuncu inceleyen biri olarak dikkatimi çeken bek oyuncularına benzer bir zihin ve fizik dağılımı olması. Çılgın kurtarışları var bu oyuncunun, libero tipi kaleci.
Kariyeri boyunca CF Monterrey takımında oynamış ve 314 maçta 384 gol yemiş.

Mevcut Özellikler:

 
Tahmini Potansiyel:



Transfermarkt URL: http://www.transfermarkt.com.tr/jonathan-orozco/profil/spieler/53592
Youtube:

7: Maarten Stekelenburg (Southampton) 1M Euro: Çoğumuzun yakından tanıdığı Hollandalı hırs küpü dev. Kötü sezonları oldu evet fakat bu sene iyi bir performans gösteriyor. 17 maçta 19 gol yemiş. Oyuncunun özelliklerini anlatmaya pek gerek yok sanırım. Özellikle dikkat çeken bir durum var, Southamptonun 12m Euro vererek aldığı Forster 8 Şubatta sakatlığından geri dönüyor. Ayrıca Gazzaniga adlı bir adet yedek kalecileri daha var.
Southamptonun kapısını çalmak için iyi bir fırsat olabilir.

Mevcut Özellikleri:

 
Transfermarkt URL: http://www.transfermarkt.com.tr/maarten-stekelenburg/profil/spieler/4311

Youtube:

8) Jeroen Zoet (PSV) 5.5M Euro: Kaleci memleketi Hollandadan bir başka oyuncu. Kendisi PSV fabrikasından çıkmış ve son derece dikkat çekici bir profile sahip. Fiziksel olarak çok iyi olmadığını ve iyi bir centilmen olarak adlandırılamayacağını görüyoruz lakin FM'nin sadece en iyi oyunculara koyduğu bazı kişilik özelliklerine sahip. Çok yüksek hırs, baskılara dayanma profesyönellik değerleri. yine aynı şekilde yüksek zihinsel özellikler. Kalecilik özellikleride yine iyi dağılmış gözüküyor.

Mevcut Özellikleri:

 
Tahmini Potansiyel:

 
Transfermarkt URL: http://www.transfermarkt.com.tr/jeroen-zoet/profil/spieler/79045
Youtube:

9: Cican Stankovic (Red Bull Salzburg) 1.25M Euro: Bu arkadaşımız Temmuz ayında transfer olmuş Red Bull'a. Oldukça çalışkan ve geleceği olan bir oyuncu olduğu görülebiliyor. Mevcut FM özelliklerine bakarsak kendisinden birinci kaleci olmasını beklemek fazla iyimser olacaktır. Bu oyuncunun FM 2016 özelliklerininde çok iyi yapıldığı söyleniyor. İsterdim Sambade gibi bir antrenörle çalışmasını.

Mevcut Özellikleri:

 
Tahmini Potansiyel:

 
Transfermarkt URL: http://www.transfermarkt.com.tr/cican-stankovic/profil/spieler/127679
Youtube:
emeğine sağlık hoşgeldin :)
Aslolan hayattır , hayat da Beşiktaş !

Çevrimdışı brkntcnr

Bu arada bu sabah Gaston Ramirez ve Joel Campbell la ilgilendiğimizin yazıldığı bir haber okudum. Gaston Ramirez in adını duydum ama nasıl oyuncu bilmiyorum Campbell ı zaten biliyoruz fakat bu adamlarla ilgilenilmesi - eğer haber doğruysa - Töre ve Sosa nın gideceği planlanıyor olabilir.

TURKCELL T60 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi


Çevrimdışı Kemal

@Erman1903  emeğine sağlık , hoşgeldin sefa getirdin . Paylasimlarinin devamını bekliyoruz .

Çevrimdışı Samet Ç

Mandanda - Armero - Balanta ( Papy )

Mandanda - Armero - Rhodolfo - Balanta ( Papy ) - Beck - Atiba - Tolgay - Ozi - Töre - Quaresma - Gomez

Yedekler :   İsmail - Ersan - Veli - Sosa - Olcay - Kerim - Cenk

Yedeklerin hepsi sonradan girip belli bir katkı yapabilir.

Bu arada Cenk bence yeni İlhan Mansız olacak bir kaç sene içerisinde.

Ayrıca Atiba seneye bu takımda mutlaka yedek olmalı Veli'yi satıp birde btb alıp on bire yerleştirmeliyiz.




[ Son Düzenleme: 03 Ocak 2016, 11:25:35 Samet Ç ]

Çevrimdışı Kartal Ç

mandanda + papy(k) + armero + mbia = 2.5 milyon €

tam fikret orman klasiği :)

yıllık maaş toplamları nasıl olur ki?
papy brüt 3.1 alıyormuş. 1.6 ya bağlarız (ingilterede vergi %45miş)
mandanda için 1.75 önerildi diyordu bi gazete (fransa %50)
armero brüt 3.6 alıyorumuş o da 1.6 ya olur gibi (italya %48)
mbia soru işareti. trabzondan 2 milyon imza parası istemişti ve yıllık garanti 2.6 + maçbaşı 5 bin euro alıyordu.
Bizim başkan vermez o paraları mbia ya :D
[ Son Düzenleme: 03 Ocak 2016, 12:51:18 Kartal Ç ]

Çevrimdışı Kemal

Mbia Trabzonda yaşamak ve oynamak istemedi adamı gidip gidip özel uçakla trabzon getirdiler ya 3 ya 4 kere yanlış olmasın , adam en sonunda lanet olsun madem öyle şartlar böyle odemezseniz yakarım dedi ve bu hamsi kafalilar imzaladı , adamı tukaka yapmayın , adam kaç kere reddetti bunları.

Çevrimdışı Mehmet K


yıllık maaş toplamları nasıl olur ki?
papy vergi hariç 3.1 alıyormuş. 1.6 ya bağlarız (ingilterede vergi %45miş)
mandanda için 1.75 önerildi diyordu bi gazete (fransa %50)
armero vergi hariç 3.6 alıyorumuş o da 1.6 ya olur gibi (italya %48)
mbia soru işareti. trabzondan 2 milyon imza parası istemişti ve yıllık garanti 2.6 + maçbaşı 5 bin euro alıyordu.
Bizim başkan vermez o paraları mbia ya :D

Mbia Trabzon'a gitmek için o paraları istedi. İstanbul için o paraları istemez ki zaten senin de dediğin gibi o paraları vermez Fikret Başkan Oynamak istiyorsa yarın gelsin Pektemek maaşına başlasın

Çevrimdışı Kartal Ç

Mbia Trabzon'a gitmek için o paraları istedi. İstanbul için o paraları istemez ki zaten senin de dediğin gibi o paraları vermez Fikret Başkan Oynamak istiyorsa yarın gelsin Pektemek maaşına başlasın
Mbia Trabzonda yaşamak ve oynamak istemedi adamı gidip gidip özel uçakla trabzon getirdiler ya 3 ya 4 kere yanlış olmasın , adam en sonunda lanet olsun madem öyle şartlar böyle odemezseniz yakarım dedi ve bu hamsi kafalilar imzaladı , adamı tukaka yapmayın , adam kaç kere reddetti bunları.
Onun trabzona gelişi nihatın beşiktaşa 2. gelişini hatırlattı. Gelmemek için uçuk taleplerde bulunmuştu. Kabul etmişlerdi. Vay arkadaş bi ara 3.5 m maaşlar ödüyorduk oyunculara.
[ Son Düzenleme: 03 Ocak 2016, 11:51:14 Kartal Ç ]